Skip to main content

Burgerimiehet Herlevi ja Lahtinen liittyvät Perniön Lihan omistajiin

Ossi Lahtinen ja Akseli Herlevi perustivat oman hot dog -brändinsä viime vuonna.
Kuva Wolfcom.

Perinteikkään Perniön Lihan omistuspohja muuttuu.  Yhtiön entinen toimitusjohtaja Rami Himanto osti Perniön Lihan liiketoiminnan aiemmin keväällä takaisin Fodelia Oyj:lta, jolle yhtiö myytiin vuonna 2020.   Nyt yritys kertoo osakkaiksi lähtevän myös Burgerimiehet -televisiosarjasta tunnettujen Akseli Herlevin ja Ossi Lahtisen.  Herlevi voitti ensimmäisen Top Chef Suomi -kilpailun vuonna 2011.

Yrityskaupan myötä Perniön Lihan uudeksi nimeksi tulee Perniön 1930 Oy. Yhtiön hallituksen puheenjohtajaksi on nimetty HKScanin entinen toimitusjohtaja Tero Hemmilä.

Herlevi kertoo yhtiön tiedotteessa tehneensä Perniön kanssa yhteistyötä jo aiemmin.
–Perniön makkaratehtaalla on upea historia. Tulemme innovoimaan valikoimaan lisää lihatuotteita sekä vähittäiskauppaan, että ruoka- ja teollisuuspuolelle.

–Keskitymme tuotteisiin, joissa näkyy paitsi asiakkaiden, myös maaseudun ja raaka-aineiden tuottajien arvostus, muotoilee Rami Himanto tiedotteessa.

Perniön 1930 Oy ostaa Perniön Lihan liiketoiminnot, Helsingin Makkaratehdas -brändin ostaa Tapola. Omistajanvaihdoksella ei ole vaikutuksia yhtiön nykyiseen henkilöstöön, asiakkuuksiin tai yhteistyökumppanisuhteisiin.

 

Jaa artikkeli: