Skip to main content

Bloggaaja nauttii kirjoista työmatkoillaankin

Kirsi Hietanen lukee paljon, mutta kirjahyllyssä on vielä avamaattomiakin teoksia.Lukuvinkkejä kaipaavilla on kissanpäivät;  suomalaisten kirjablogien määrä on viime vuosina kasvanut melkoiseksi.

Kun Kirsin kirjanurkka-blogiin kohta ilmestyy uusi tiivistelmä jostain kirjasta, tiedetään että jälleen yhden kirjan kannet on pamautettu kiinni Kiskon Haarniityntiellä.
Blogin takana on Kirsi Hietanen, himolukija ja äidinkielenopettaja.
– Ammatinvalinta oli enemmänkin seuraus kuin syy, olen aina lukenut paljon.

Blogin Hietanen aloitti lähes päivälleen kolme vuotta sitten.  Hän oli törmännyt netissä Salla Brunoun kirjablogiin ja sai siitä herätteen alkaa kirjoittaa itsekin.  Bloginpitämisestä tuli pian yhtä rakas harrastus kuin lukemisestakin.
– Ja se on pahimmillaan tosi koukuttavaa, hymyilee Hietanen.
Joistain kirjoista hän tietää heti luettuaan, mitä niistä kirjoittaa. Joidenkin osalta pitää ajatuksia hetki selkeyttää. Blogi on joka tapauksessa harrastus ja sellaisena pysyy, ja tämä pitää myös arviot verraten kiltteinä.
– Onko sinne pakko kirjoittakaaan teilauksia, kun kyseessä on harrastus. Blogia varten en kuitenkaan lue sellaisia kirjoja, joista en pidä, Hietanen miettii.

Joka tapauksessa luettujen lista kasvaa vauhdilla;  kuukaudessa uusia kirjoituksia voi tulla toistakymmentä.  Viimeisin päivitys käsittelee Henning Mankellin tilaustyönä tekemää jännäriä Haudattu.  
Hietanen myöntää olevansa siinä mielessä tyypillinen suomalainen lukija, että dekkareita menee paljon. 
– Ne ovat toisaalta viihdettä ja helppoa luettavaa, mutta myös kaunokirjallisesti laadukkaita.

Opettajana Hietanen pitää itsensä kärryillä myös nuortenkirjoista.
– Kun tietää tarjonnasta, voi yrittää vähän houkutella heitä lukemisen pariin.

Hietanen työskentelee opettajana Lohjalla ja työmatkat Kiskosta vievät vajaan tunnin aamuin, illoin.   Auton ratissa ei sovi lukea, mutta matkalla Hietanen on kuunnellut äänikirjan poikineen.   
Eräs mieleen jääneistä elämyksistä on ollut Täällä pohjantähden alla, lukijanaan Veikko Sinisalo.
– Siinä on valtava määrä ihmisiä, mutta jokaisella oli silti oma, persoonallinen äänensä, Hietanen kehaisee näyttelijän taitoja.

Blogin osoite on http://kirsinkirjanurkka.blogspot.fi/

Lue koko juttu painetusta lehdestä

 

Jaa artikkeli: