Skip to main content

Bailatinossa lähdetään liikkeelle omista polvista ja äidin nenästä

Runsaan vuoden ikäinen Lilja kulkee pitkin keittiötä, vielä tukea hakien mutta päivänä minä hyvänsä ottaa ensimmäiset askeleensa ilman apua.   Kävelystä ei ole enää pitkä matka siihen, että myös ovi bailatino-tunnille aukeaa.

Ebba-Kaisa Ketokoski opettaa perniöläisilläe bailatinoa. Vili olisi ikänsä puolesta valmis tunneille, pikkuinen Lilja ei ihan vielä. Tunnit alkavat Perniössä ensi viikolla, ja nuorimmat osanottajat saavat olla puolitoistavuotiaita. 
Varsinaisista tanssiharjoituksista ei sentään puhuta, vaikka bailatinon käsitteen alle mahtuukin kymmenen latinotanssia. 
–Leikistä lähdetään pienimpien kanssa liikkeelle, taputellaan ja musiikki soi paljon.  Etsitään vähän omia polvia ja omaa nenää ja välillä äidin nenää, kuvailee Liljan äiti Ebba-Kaisa Ketokoski.

Pienimpien turvana tunneilla on aikuinen ja rytmiä haetaan salsamusiikista, ei lastenmusiikista.
–Pääpointti on tanssissa musiikkiin reagoiminen, Ketokoski tiivistää.

Ketokoskella on takanaan kilpatanssiura salolaisen Swivelin riveissä ja matkalle mahtuu kansainvälisiä kilpailuja ja maajoukkuepaikkakin.  Kilpaura on jo historiaa, mutta tanssin ilosanoman levittäminen jatkuu.  Sanna Takatalo ja Ketokoski perustivat neljä vuotta sitten Tanssii ja musisoi ry:n, joka järjestää tunteja eri puolilla Saloa.

Perniössä on ensi viikosta lähtien luvassa tunteja kolmelle eri ikäryhmälle ja lisäksi aikuisille.  Puolitoistavuotiaiden kanssa samoissa ryhmissä ovat lapset kolmeen ikävuoteen asti, seuraavassa 4-6-vuotiaat ja vanhimpien joukkossa 7-12-vuotiaat. 
–Siinä voidaan sitten jo mennä varsinaisesti koreografioihin ja askeliin. 

Samaa on luvassa aikuisten ryhmässä, missä tahti on melkoinen: tuntiin pitäisi mahtua alkulämmittelyt ja yksi biisi joka lajia sekä vielä loppuvenyttelyt.

Bailatinoon kuuluvat salsa, samba, cha-cha, merengue, bachata, rumba, paso-doble, reggaeton, tango ja jive.  

Jaa artikkeli: