Skip to main content

Automuseon kävijät tulevat kauempaa

Markku Weckman (vas) tuli katselemaan vanhoja menopelejä Jyrki Kareniuksen automuseoon.

Jyrki Karenius on pitänyt automuseota Perniössä Erveläntien kupeessa jo kohta parikymmentä vuotta.
Museovieraita käy tasaiseen tahtiin pitkin kesää, mutta he ovat yleensä vähän kauempaa. 
– Eivät perniöläiset täällä juurikaan käy. Kauempaa tullaan kyllä. Jos on vähänkin tämän alan harrastaja, niin sellaisia museo kiinnostaa, tuumii Jyrki Karenius. 
Viime viikon torstaina museoon saapuivatkin Markku Weckman ja Tiina Kannisto Lahdesta. Weckman on innokas vanhojen moottoripyörien ja autojen harrastaja, joka ihasteli silmät pyöreinä museon tarjontaa.
Kirkkaanpunainen Opel Olympia Record R3 Coupe vuosimallia 1965 vangitsi hänen huomionsa pitkäksi aikaa. Auto kiinnosti niin paljon, että Karenius avasi jopa konepellin vierasta varten. 
– Viidellä tonnilla saisit sen, hän lupaili Weckmanille. 

Kyseessä on Kareniuksen mukaan Virkkalan kalkkitehtaan konttorin sihteerin entinen auto, jonka hän osti jo noin 20 vuotta sitten Perniöstä. Kun Karenius kertoo kaikkien ulkona olevien autojen olevan myynnissä, kumppani Tiina Kannisto jo vähän huolestuu.
– Onko sulla myös hinausautoa myynnissä?
Pitkästä syynäämisestä ja kännykkäkameran käytöstä huolimatta kauppoja ei ainakaan tämän käynnin perusteella tehty. Hyvin mahdollista se olisi ollut, sillä Markku Weckmanilla on tälläkin hetkellä kymmenisen moottoripyörää, joista ajokuntoisia on kaksi. Joukossa on myös speedwaypyöriä, koska Weckman harrastaa lajia.
Kännykästään hän näyttää myös kuvan yhdestä autostaan, vuoden 1961 mallia olevasta Chevrolet Apachesta.
– Sillä olen ajellut ihan viime aikoinakin. Katsastin se viimeksi pari viikkoa sitten. 

Lue koko juttu torstaina ilmestyvästä lehdestä!

Jaa artikkeli: