Skip to main content

Automäkisen omistaja osti kokkolalaisen Limetecin

Perniöläisen Automäkisen tuotteille haetaan uusia markkinoita Pohjoismaista.  Automäkisen omistava huittislainen Kuorma-autokorjaamo Mäkelä Oy on ostanut kokkolalaisen Oy Karleby Limetec Ab:n koko osakekannan. 
–Heillä on vientimarkkinat olemassa ja tätä kautta haetaan kasvua ja lisää työtä, tiivistää Kuorma-autokorjaamo Mäkelän yrittäjä Juha-Pekka Mäkelä. 

Keskeinen ero Limetecin ja Automäkisen välillä on, että Kokkolassa valmistetaan umpikorirakenteita.  Tuotevalikoimassa on niin päällirakenteita, perävaunuja kuin dollyjakin.   Automäkisen tuotepaletin keskiössä ovat perävaunut muun muassa erilaisin kippiratkaisuin.   
–Tätä kautta saamme kippi-ja erikoistuotteet mukaan vientiin, Mäkelä sanoo.

Mäkelä korostaa kaupan merkitystä myös muiden perniöläisten alan toimijoiden kannalta:  Automäkinen tekee yhteistyötä muun muassa kippejä valmistavan Wipron kanssa. Vientiin perniöläistuotteet lähtevät edelleen Automäkisen nimellä, toteaa Mäkelä.

Yrityskaupan myötä Kuorma-autokorjaamo Mäkelän työntekijämäärä nousee yhteensä yli 60 henkilöön.  Perniössä heistä työskentelee runsaat 20. 
–Tekijöitä on vielä löytynyt, mutta ei heitä liiaksi asti tarjolla ole, Mäkelä miettii.

Yritys on varannut tontin myös Kankkonummen alueelta Perniöstä.  Suunnitelmat tontin suhteen ovat toistaiseksi avoinna.   Tulipalo vaurioitti osaa nykyisistä tiloista noin puolitoista vuotta sitten. 
–Investointipäätöksiä ei ole vielä tehty, niiden aika on myöhemmin keväällä, Mäkelä toteaa.

Jaa artikkeli: