Skip to main content

Autoilija ajaa ohi mainostolppien, ajoiko aikakin

Haarlantien tolpasta on teipattu monta mainosta umpeen ja alarivistä löytyy muun muassa Osteohaka ja Siwa, joita ei Perniössä ole vuosiin ollut, näyttää Riikka Laakio.

Riikka Laakio sai jokin aika sitten  puhelun, jonka aiheena oli Perniön kirkonkylän sisäänajotien, Haarlantien varressa seisova mainostolppa.
–Neljä vuotta sitten aloitin yrittäjäyhdistyksen puheenjohtajana, mutta tästä tolpasta ei ole puhuttu sitten mitään, Laakio naurahtaa.

Nyt aihetta tuli. Soittaja oli toinen yrittäjä, joka kantoi huolta mainosten turvallisuudesta: ainakin yksi niistä repsottaa pahanlaisesti.

Mainostolpalla on ikää kymmenkunta vuotta ja sen todellakin hankki aikoinaan Perniön-Särkisalon yrittäjäyhdistys.

Ajankulu näkyy muutenkin kuin tolpan kunnossa: monta siinä mainituista yrityksistä ei ole olemassakaan. Isolla tolpassa on muun muassa ruokakauppa Siwa, jonka viimeisetkin kaupat suljettiin vuonna 2017.

Historiaa on myös Perniön-Särkisalon yrittäjäyhdistys, jota Laakio viimeiseksi on luotsannut. Se sulautui yhteen kolmen muun yrittäjäyhdistyksen kanssa ja on näin osa Salon alueen yrittäjiä.

Riikka Laakio toivoo, että paikalliset yritykset ilmaisisivat nyt näkemyksensä siitä, mitä pylvään kanssa tehdään. Jos se halutaan päivittää, mukaantulo vaatii mukana olijoilta vähän taloudellistakin panostusta: mainospaikasta maksettiin myös edellisellä kerralla.
–Jos kukaan ei siihen halua, nyppäistään tolppa pois ja viedään kierrätykseen. Se luultavasti jää yhdistyksen vastuulle, Laakio toteaa.
Pitkän linjan yrittäjä miettii, onko aika yleensäkin ajanut jo näiden, lukemattomia kirkonkyliä ja pikkukaupunkeja koristavien mainostolppien ohi. Yritykset vaihtuvat, uusia tulee ja osa lopettaa toimintansa – mutta tolppien ylläpito monesti jää.

Jaa artikkeli: