Skip to main content

Tervepä terve. Toimituksen koillisbistron viikkolounas käräytetään tässä seuraavaksi.
***
Valesitä ja valetätä on raportoitu viime aikoina. Vasta kun valelääkäriasia on suunnilleen saatu käräjöityä, pukkaa jo ilmoille epäilyä valehoitajista.
Monenlaista muutakin lääketieteeseen liittyvää sotkua on noussut esiin; Kupittaan psykiatrisen osaston potilaiden kolkko kohtelu, Husin neulasekoilut ja kätilöiden erhe siitä, kenen naamalle ilokaasumaski piti pistää.
Ei sillä, ettei tämä olisi väärien diagnoosien aikaa tämä kevät muutenkin. Kuten viereinen lukijan kuva opettaa, korvasieniä on havaittu, ja tämä voi johtaa hätiköityyn tulkintaan. Joka hakkuuaukealle pysähtyvä autoilija ei kärsi pidätysongelmista vaan vain herkkukastikevajeesta.
***
Sellainenkin lääketieteen uutinen tuli vastaan, jonka mukaan uusi kaljupilleri toimii. Otsikon mukaan paljas päälaki voi jäädä historiaan.
Muuten kyllä, mutta niin on tapahtunut jo nyt. Monessa historiankirjassa on kuvia esimerkiksi Kekkosesta tai Gorbatshovista.
***
Yksi vähän väliä otsikoissa oleva liike on perinteikäs tavaratalo Stockmann, missä nyt ei ole mennyt ihan putkeen.
Ei tässä muuten passaa ottaa kantaa valikoimiin, mutta kissanlelut siellä ovat parhaita. Tai siis ihan sama se on, mitä sieltä ostaa, kunhan tavaroiden mukana saa kotiin yrityksen paperikassin.
***
Heip.

aku.poutanen
@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: