Skip to main content

Asiamiesposti Latokartanoon 50 -vuotta sitten

Perniön Särkisalon postioloihin uudistuksia
Posti- ja lennätinhallituksen postiosasto on päätöksellään 5.5.1960 päättänyt Perniön kunnan LAtokartaqnon kylään perustaa kesäkuun 1. päivästrä lähtien Maasilta nimisen postiasemanII.
Postiasema tulee toimimaan Perniön Osuuskaupan Latokartanon myymälässä.
Postiasema II valtuudet: sieltä voi lähettää ja noutaa tavallisia ja kirjattuja kirjeitä ja paketteja, se perii puhelinlaskuja ja uusittvia radiolupia, myy posti- ja veromerkkejä. Postisäästöpankki- ja postisiirtotehtäviä ei vielä voida asemalla suorittaa.
Samana päivänä alkaa Särkisalon kunnan Förbyn postiasemalta I 6 kertaa viikossa kannettava maalaiskirjeenkatolinja 16,4 kilometrin pituisella kiertolinjalla Förbyn postiasema I-Uusikylä-Kåta-Metsola-Muuri-Förby paI.
Postinkantajat ovat Posti- ja lennätinhallituksen palkaamat, joten postinsaajille ei aiheudu niistä kuluja.

Pientalonpojat Perniössä
Viime sunnuntaina oli Perniössä Ervelän PVY:n talossa Suomen Pientalonpoikien puolueen Perniön Ensimmäisen  puolueosaston perustava tilaisuus. Tilaisuuden avasi pienviljelijä Aapeli Aarnio todeten tervehdyspuheessaan, että nykyisessä yhteiskunnassa ei yksin riitä ammatillinen taito ja järjestötyö, vaan että myöskin poliittista järjestäytymistä tarvitaan.

Pastori Rytilä taas kentällä
Yhteiskoulun tyttöoppilaat ovat haastaneet koulunsa miespuoliset opettajat ottamaan mittaa pesäpalloilun jalossa taitamisessa ja tietoisina omasta alivoimaisuudestaa, ottaneet haasteen vastaan.
Opettajien nimekäsedsutajista pelaa seuraavassa kokoonpanossa, lueteltuna lukkarista koppariin: Uusitalo, Lindström, Kajoste, Ervo, Perksalo, Aaltonen, Hilpelä, Vaihinen ja Korhonen.
Perniönseudun Lehti 12.5. 1960

Jaa artikkeli: