Skip to main content

Aseman työväentalosta tulee Perniön VPK:n palokunnantalo

Vuonna 1910 käyttöön otettu työväentalo on perusrakenteeltaan hyväkuntoinen, sanoo Hannes Aaltonen. Perniön aseman työväentalo vaihtaa omistajaa.  Rakennuksen ostaa Perniön VPK.    Työväenyhdistys teki myyntipäätöksen osaltaan jo viime vuoden lopulla ja kauppakirjat tehtiin helmikuussa.   Varsinaisesti talo siirtyy palokunnalle huhtikuun alussa. 

Palokunta jatkaa tarvittaessa talon vuokraamista samaan tapaan kuin työväenyhdistys on tähän asti vuokrannut.  Rakennuksessa on järjestetty esimerkiksi häitä.    Lisäksi talo tarjoaa jatkossa tyyssijan palokunnan omille toiminnoille. 
–Meillä ei ole oikein varsinaista palokunnantaloa, ja paloaseman tilat loppuvat koulutus- ja kokousmielessä välillä kesken, Aaltonen sanoo. Lisäksi talosta saanee kotipesän esimerkiksi naisjaosto. 

Hannes Aaltonen toteaa, että talon hankinta ja ylläpito ei jatkossa  rasita pelastustointa. 
–Se on kirjanpidossa ihan oma sarakkeensa.  Se oli hallituksessa ja jäsenistössä esillä, että talo ei saa viedä pelastustoimelta resursseja eikä siitä saa tulla pakollinen työleiri, Aaltonen toteaa.
–Meillä on tähän asti keskitytty hyvin ammattimaisesti pelastuspuoleen. Tämä on siihen rinnalle sitä harrastustoimintaa.

Työtä vanha talo joka tapauksessa teettää ja suunnitelmiakin on.   Talkoot näyttelevät ylläpidossa jatkossa tiettyä osaa ja remontteihin on mahdollista hakea esimerkiksi kotiseutuliiton tai palosuojelurahaston avustusta.   Suunnitelmissa on esimerkiksi ilmalämpöpumppujen hankinta.  Isoja korjauksia ei ole näköpiirissä lähitulevaisuudessa.  Talolla ei myöskään ole tarkoitus tehdä varsinaista bisnestä; tilaisuudet tuottavat rahoja ylläpitokuluihin kuten esimerkiksi sähkölaskuihin. 
–Tarkoitus ei ole, että tämä olisi vuoden hääpaikka -kilpailun voittaja vielä 2020, mutta kun saadaan vähän paikkoja ehostettua, niin voidaan taloa toki markkinoidakin.

Tänä vuonnakin talossa on tapahtumia, jotka hoidetaan sovitusti omistajanvaihdoksesta huolimatta.

Jaa artikkeli: