Skip to main content

”20 vuoden jälkeen oli kyllä aikomus lopettaa”

Vuodet ja esitykset vaihtuvat Kirakan kesäteatterissa, mutta yksi on ja pysyy. Arvo Malin on näytellyt kaikissa Kirakan kesäteatterin esityksissä. Teatteri aloitti vuonna 1987 ”Laitakylän kulttuuritempaus” –nimisellä näytelmällä.
– Alussa oli vain muutama esitys kesän loppupuolella Laurin markkinoiden aikaan. Heikki Päivärinnalla oli tapana laittaa markkinoiden aikaan mylly käyntiin ja esitellä sitä markkinayleisölle. Siitä kai tuli mieleen, että voisi tänne tuoda teatteriakin, muistelee Arvo Malin. Arvo Malinin roolihahmo on tällä kertaa 87-vuotias palvelija Firs.
Jonkunlaista näyttämötaidetta seudulla oli jo aiemmin.
– Vaarnummella järjestettiin muutamana vuonna tätä ennen kuvaelmaa, jossa minäkin olin mukana. Käytiin läpi entisaikojen tapahtumia ilman vuorosanoja.
Kuvaelma oli silloisen Perniön museonhoitajan ideoima.
Laitakylän kulttuuritempauksen näyttelijät  asuivat kaikki lähistöllä.
– Ketäs kaikkia siellä oli, ainakin Terttu Junninen, Jukka Heinonen ja Raimo Ticklén…
Mieleenpainuvampia roolejaan Arvo Malin miettii pitkään.
– Kaikki ne ovat omalla tavallaan olleet sellaisia…Ehkä parhaiten mieleen on kuitenkin jäänyt Siunatun Hulluuden Filippus.
Tänä kesänä Arvo Malin köpöttelee lavalla kepin kanssa Firsin roolissa hieman epävarmoin askelin. Firs on palvelija, jonka tehtävänä on ollut hoitaa Kirsikkapuistoa puiston omistajan ollessa vierailla mailla Pariisissa.
– Firsillä on ikää 87 vuotta, joten paljon vanhemmaksi tästä ei enää voi mennä, pohtii Malin.
Näyttelijällä on ikää nyt 66 vuotta.

Lue juttu kokonaisuudessaan uusimmasta Perniönseudun Lehdestä!

Jaa artikkeli: