Skip to main content

Arttu Tauriainen ponnisti ensimmäiseen SM-kultaansa

Arttu Tauriaisen pituushyppymestaruus oli ylivoimainen. Kuva: Ville Linden

Perniön Urheilijoiden Arttu Tauriainen hyppäsi viikonloppuna 22-vuotiaiden miesten pituushypyn Suomen mestariksi. Tauriaisen kauden päätavoitteena oli menestyä pituushypyn Suomen mestaruuskisoissa ja niin todellakin kävi. Riihimäellä järjestetyissä kisoissa hänen tuloksensa 719 toi voiton ylivoimaisesti, sillä toiseksi hypännyt hävisi Tauriaiselle 28 senttimetriä.

Perniöläinen Tauriainen lähti pituuskisaan ennakkosuosikkina, sillä alkukaudesta hän hyppäsi oman ennätyksensä 742, mikä on ikäluokan kauden kärkitulos.

Suomen mestaruuskisan ensimmäinen hyppy oli yliastuttu, toinen ylsi 691:n pituuteen ja kolmas hyppy 704 pituudella vankisti johtoaseman. Neljännellä kierroksella Tauriainen liiti voittotulokseen. Kaksi viimeistä hyppyä oli yliastuttuja. Erityisesti viimeisen hypyn ponnistuksen niukka venyminen harmitti Tauriaista, sillä hyppy olisi ollut hänen parhaansa.

Aikaisemmilta vuosilta Tauriainen on kerännyt useita hopea- ja pronssimitaleja, mutta mestaruus on jäänyt saavuttamatta. Tämän vuoden mitali toi kaivatun kirkkauden palkintokaappiin.

Pituushypyn kultamitalin lisäksi Tauriainen menestyi kahdensadan metrin juoksun finaalissa, kun hän pinkaisi sekä uuteen omaan henkilökohtaiseen ennätykseensä että seuraennätykseen tuloksella 22,11. Aika riitti viidenteen sijaan.