Skip to main content

Tervepä terve.  Toimituksen lounaiskassin viikkosisältö kipataan nyt tähän.
***
Olisi kuulemma hyvä, jos poliiseja näkyisi enemmän kaduilla virkaa toimittamassa.

Totta on, että mustamaija on pelote. Eräänä aamuna maantiellä liikennevirtaan liimautui poliisiauto ja  humauksen saattoi aistia, kun ne 83 samalla suoralla ollutta autoa pudottivat äkkiä vauhtinsa sallitun rajoihin.

Förbyssä tämä asia on paremmin, vaikka katualuetta ei partioitavaksi juuri olekaan.  Siellä pollarit seisovat laiturilla pitkin vuotta ja viime viikolla tulleiden raporttien mukaan myös metsät ovat täynnä sinivuokkoja.

Tietysti aika entinen ei koskaan palaa Förbyynkään. Satamissa oli muinoin töitä paitsi maahantulijoiden paperit tutkineille passipoliiseille, myös siveyspoliiseille, joita tarvittiin kun laivoissa oli saattoi olla mukana sex-tantti.
***
Talousuutisten mukaan tämä Apple myy ja myy, puhelimia ja tietokoneita joka sorttia ja ennen muuta paljon.

Tämä tietysti pistää harkitsevaiseksi tällaisen ihmisen, joka ei tällaisilla ostoksilla haluaisi erottua. Joskushan se oli Applen vehje, joka piti olla että erottuu porukasta.  Kohta näyttää siltä että Citymarketin tarjous-PC on se kaikkein yksilöllisin ja omaperäisin valinta.

Että piti tämäkin nähdä.
 
***
Kunnalliseen kilpailutukseen sen verran, että ei käy kateeksi Turunkaan päättäjiä. Eilisten uutisten mukaan vasta rempattu Impivaaran uimahalli tarvitsee vielä vähän hoitoa  puutteiden takia.   Käytössä on havaittu ymmärtääkseni ainakin, että näkösuojaa saunalta pukuhuoneille ei ole riittävästi.

Siinäpä pulma, miten arvotetaan että rakentaako metri seinää vai ostaako saunojille mustia laseja.
Jälkimmäisessä tietysti säästää siinä ettei kakkuloiden nyt ainakaan tarvitse olla vahvuuksilla.
***
Lauantaina tuli harrastettua tätä rankaise ja palkitse- politiikkaa.

Kävin nimittäin saaristolaismarkkinoilla Turussa ja nälkäiselle ihmiselle pahempaa paikkaa ei ole.  Juustotiskin tuoksut tulevat nokkaan tuolta,hiilisilakan aromit tuolta ja yhdessä suunnassa on selvästi savuahvenia.  Se kuuluisa vesi nousi kielelle ennen aikojaan.

Keittiömestariyhdistyksen soppakojun jälkeen en kestänyt, oli pakko tehdä kaupat roveellisesta paistettuja silakoita ja syödä heti seisoviltaan.

Sehän noissa markkinoissa aina vähän häiritsee että aidon asian lisäksi on joka karnevaalit kiertäviä käärmeöljykauppiaita myös mukana. En tiedä, kuuluvatko järvikala muikunkaan myyjät ihan  saaristolaismarkkinoille. 

No, näillä leveysasteilla jokainen tietysti tietää, että silakka on paljon herkullisempi ilmiö.  
Saattoi toki olla turhankin julman kuuloista, kun  turkulainen omanarvontuntoinen setämies vastasi ilmaisia maistiaisia tarjonneelle savolaisneidille:
– Ja saisiko teille olla muikkumaistiaisia?
– Ei sul silakkaa olis?
***
Heip.
aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: