Skip to main content

Aluevaalit ovat abiturienteille vaikeiden termien viidakko

Tomi Työppönen, Jenni Heino ja Anniina Hurme nostavat tärkeitä teemoja esille ennen vaaleja.

Presidentinvaaleja pidetään tärkeinä ja eduskuntavaaleissa puolueiden ehdokkaat ovat näkyvästi ja kuuluvasti esillä mediassa. Kuntavaalien kynnyksellä kadulla voi törmätä oman paikkakunnan asioita ajavaan ehdokkaaseen, joka haluaa vaihtaa muutaman sanan paikkakunnan tulevaisuudesta. Aluevaalit lähestyvät kovaa vauhtia, mutta ihmiset eivät tiedä mistä vaaleissa on kyse.

–En ollut kuullut aluevaaleista mitään, kunnes tällä viikolla koulussa puhuttiin aiheesta vähän, Perniön lukion abiturientti Tomi Työppönen kommentoi.

Työppösen kanssa aluevaalien koukeroita pohtivat myös Jenni Heino ja Anniina Hurme. Kolmikolla on yhteinen näkemys siitä, että aluevaalit ovat vaikeasti ymmärrettävät vaalit. Sote ja aluevaalit ovat mutkikkaita juttuja. Vaikka aiheesta lukisi, siitä ei oikein pääse perille, nuoret toteavat mietteliäinä.

–Ei kukaan ole oikein puhunut, että mitä palveluita kunnalle jää. On puhuttu vain siitä, että sote ja pelastusala siirtyy kunnilta pois, Työppönen kertoo.

Nuoret kokevat lähipalvelut tärkeinä, vaikka niille ei olisi käyttöä juuri tässä elämänvaiheessa. Huolta herättää esimerkiksi ikäihmisten jaksaminen ja pärjääminen uudistuksen jälkeen.

–Täältä on lähtenyt jo paljon palveluita, ei saisi kyllä lähteä yhtään enempää. En aina jaksaisi lähteä Saloon hoitamaan asioita, enkä varsinkaan Turkuun asti, Hurme kommentoi.

 

Lue Perkkarista lisää nuorten ajatuksia aluevaaleihin liittyen.

Jaa artikkeli: