Skip to main content

Aluetoimikunta vauhdittaa kiertoliittymää

Perniöntien aluetoimikunta on huolestunut kantatie 52 ja tien 183, eli Kemiöntien, risteykseen suunnitellun kiertoliittymän viivästymisestä.

Liittymän toteuttaminen tulee ennakoitua kalliimmaksi muun muassa sen takia, että risteysalueelta pitää siirtää putket ja johdot  pois.

Tekninen lautakunta käsitteli lisämäärärahatarvetta ja päätti äänestyksen jälkeen siirtää koko hankeen rahoituksen talousarviokäsittelyn yhteyteen.  Päätös tarkoittanee käytännössä töiden aloittamista vasta ensi vuonna, kun niiden piti alun perin valmistua tänä vuonna.

Aluetoimikunta  ihmettelee lautakunnan päätöstä, koska Perniön kunta ja Tielaitos olivat allekirjoittaneet sopimuksen kiertoliittymän rakentamisesta ja maksamisesta.  Järjestelytoimikunta hyväksyi sopimuksen.

Tielaitos kertoi tammikuussa hankkeen viivästyvän kustannussyistä.

Maaperä risteysalueella on odotettua pehmeämpää ja tielaitos päätti tiivistää maata ajamalla siihen kiveä, joka voitaisiin myöhemmin käyttää rakentamiseen. Tiivistys olisi siirtänyt liittymän valmistumista puolisen vuotta ja säästänyt kustannuksista  noin 60 000 euroa.

Jaa artikkeli: