Skip to main content

Alakerran metroasema vaihtui omaan pihaan ja robottileikkuriin

Tiikasalot löysivät
unelmaelämänsä Perniöstä.

Robottiruohonleikkuri pyörii  ympäri suuren omakotitalon sivupihaa. Metsään rajautuva tontti harmaine taloineen ja terasseineen on kuin  asuntomessujen kuvastosta. Ja niin ovat myös sen asukkaat: hymyilevä ja sosiaalinen pariskunta Desiré ja Samuli Tiikasalo.

Tiikasalojen arki ei ole aina näyttänyt tältä. Kummankin elämään on mahtunut jo jos jonkinlaista seikkailua. Seikkailuja ympäri maailman, yhdessä ja erikseen.
Alle 30-vuotiaina on koettu ja nähty paljon.

Samuli Tiikasalo on asunut Saksassa, Desiré Tiikasalo puolestaan Ruotsissa. Desiré Tiikasalo on lentänyt lentoemäntänä ympäri maailman, Samuli Tiikasalo taas päässyt kansainvälisesti korkealle arvostettuun harjoittelijaohjelmaan.
Yhdessä on vietetty railakasta opiskelijaelämää, muutettu Turkuun, muutettu Espooseen, opiskeltu sen aikaisia haavealoja ja nyt ostettu talo kotiseudulta. Siinä välissä on myös ehditty mennä naimisiin.  Yhteinen tarina alkoi Perniöstä. Ja on nyt päätynyt tänne takaisin.

Talon ostaminen Perniöstä vaati kesän yli miettimistä. Kaksi vuotta sitten keväällä harmaa suuri omakotitalo Perniön rauhasta tuli myyntiin. Saman vuoden syksynä Tiikasalot lähtivät katsomaan taloa ja näkivät siellä tulevaisuuteensa.
Kerrostalossa asuminen ja naapurien aiheuttamat seinän takaa kuuluvat äänen saivat jäädä entiseen elämään.
Aikaisemmassa asuintalossa oli metroasema ja kauppa, joihin pääsi kotiovelta suoraan hissillä. Perniössä arjen ilot ovat erilaiset, vaikka liikkuminen ei ole enää yhtä vaivatonta.

Koko juttu 23.5. painetussa ja digilehdessä!

Jaa artikkeli: