Skip to main content

Suomen surkeinta kylätietä etsitään – löytyisikö röykkyisin väylä eteläisestä Salosta?

 

Tiestön kunto puhuttaa ja närästääkin autoilijoita, mutta mistä löytyy Suomen surkein kylätie? Sitä etsitään jälleen kuvakilpailulla, jonka järjestävät Suomen kylät ry sekä Suomen tieyhdistys.

Tämän kesän päällystysbuumi on helpottanut tieverkon tilannetta monin paikoin, mutta Suomen Tieyhdistys ry ja Suomen Kylät ry ovat huolissaan maaseudun kyläteistä. Kyläteiden merkitys kotimaiselle energiantuotannolle ja maataloudelle sekä työssäkäynnille ja ihmisten hyvinvoinnille on suuri.

– Hallitus on osoittanut budjetissa noin 210 miljoonaa tieverkon korjausvelan alentamiseen ja se tulee todella tarpeeseen. On erinomaista, että kahtena peräkkäisenä vuonna teiden kuntoon laittamiseen satsataan. Toivottavasti hyvät kokemukset ohjaavat kehitystä pysyvään perusväylänpidon tason nostoon, toteaa Suomen Tieyhdistys ry:n toimitusjohtaja Simo Takalammi tiedottessa.

– Kilpailun tavoitteena on pitää tiestön kuntoa ja kylien saavutettavuutta esillä. Kysymys on niin maaseudun asukkaiden turvallisuudesta kuin koko maan huoltovarmuudesta. Haluamme tällä kilpailulla herättää keskustelua ja viedä viestiä päättäjien suuntaan eduskuntaan saakka, toteaa Suomen Kylät ry:n maallemuuton asiantuntija Johanna Niilivuo.

Viime vuonna kilpailun voitti kuva nimeltä ”Vauvakin saa maidon vaahdotettuna” Vihdin Laurintieltä. Vuoden 2024 aikana Laurintie on laitettu kuntoon. Tien pohjaa on parannettu ja se on uudelleen päällystetty asfaltilla.

Kahdeksan surkeinta kylätietä valitaan  Maaseudun Tulevaisuuden verkkosivuilla  tapahtuvaan yleisöäänestykseen, jossa ratkaistaan Suomen Surkein Kylätie 2024 -titteli.

Kuvan kisaan voi lähettää tästä linkistä

Jaa artikkeli: