Skip to main content

Kanttori Lauriina Hurtig ottaa aluetta haltuun pala kerrallaan ja nauttii työnsä vapaudesta

Urkuparvi on Lauriina Hurtigille toimisto, harjoituspaikka ja myös kuoron harjoituspaikka.

Perniön kirkkoa sillä silmällä katsova voi vain ihmetellä: miten ihmeessä rakennus on saatu valmiiksi oman aikansa menetelmillä.

Lapioita ja lihaksia oli, hevosiakin varmasti, mutta sähköstä tai hydrauliikasta ei ollut aavistustakaan.

Aikakaudet paiskaavat kättä, kun holvin alla urkuparvella saa kerralla nähdäkseen paitsi vuosisataista historiaa, myös aika tuoreen tulostimen, digipianon ja pinon arkisia, muovisia muuttolaatikoita, koko rivin soittimia ja jo monet kokoukset nähneen pöydän.

Joku voisi pilke silmäkulmassa tuumia, että Perniön Pyhän Laurin kirkko tarjoaa kanttori Lauriina Hurtigille Perniön hulppeimman avokonttorin. Siellä ovat kanttorin työssään väistämättä tarvitsemat urut, kuoron harjoitustila ja vielä toimistokin.
Tämän jutun tekemisen jälkeen parvelle kiipesivät omaiset neuvottelemaan Hurtigin kanssa siunaustilaisuuden musiikista.

Lauriina Hurtig on Perniön ja Särkisalon alueen uusi kanttori ja ottaa seutua haltuun kirkko kerrallaan, tilaisuus kerrallaan ja seurakuntalainen kerrallaan.

Työt Salon seurakunnassa Lauriina Hurtig aloitti vuonna 2017 eikä tipahtanut ammatin pariin ollenkaan sattumalta. Hänen isänsä on niin ikään kanttori ja kotoa tullut yhdessä musisoimisen perinne kuljetti tyttärenkin alan opintoihin.

Kirkkoon sijoittuu yleensä työtunneista ehkä kolmannes; nyt enemmänkin, kun työhuone sijaitsee kirkossa. Iso osa viikosta on joka tapauksessa asioiden valmistelua ja suunnittelua.
–Ja tämä on todella vapaata ja liikkuvaa työtä. Työaika ei ole yhdeksästä viiteen eikä voikaan olla, hän muistuttaa.

Lauriina Hurtig ottaa vastuulleen sekä Laurin lapset -lapsikuoron että Perniön laulukuoron.Lapsikuoron harjoituksissa toteutuu seurakunnan tehtävä omalla tavallaan arkisesti: ennen harjoituksia on aikaa tehdä läksyt ja syödä seurakunnan tarjoama välipala.
–Se on samalla vähän kuin iltapäiväkerho, Hurtig miettii.

Laurin lapset aloittaa harjoituksensa 25.9. seurakuntalossa. Välipalaa klo 14, harjoitukset klo 15.
Perniön laulukuoron kausi alkaa 25.9. kirkossa klo 18.

Jaa artikkeli: