Skip to main content

25.6.2009 Pääkirjoitus

Kummallinen kiertoliittymä
Perniöntien ja  Tammisaarentien risteykseen suunniteltu kiertoliittymä uhkaa viivästyä.
Kuinka paljon, sitä tuskin kukaan osaa ennustaa.
Kaupungin tekninen lautakunta päätti kokouksessaan lisämäärärahan myöntämisen sijaan siirtää koko hankeen toteuttamisen ensi vuoden talousarviokäsittelyyn.
Kaupungin ensi vuoden budjettiraami on tullut julki, eikä niihin raameihin mahdu juuri mitään. Kuluvan vuoden talousarviossa on kiertoliittymälle määräraha, ensi vuonna tarvittaisiin vähän lisää, mikä olisi varmasti helpompi ahtaa raamiin.
Liittymän turvallisuuden parantaminen ei ole perniöläinen hanke, eikä ensimmäistä kertaa esillä.
Asia on ollut aina esillä, kun risteyksessä on joku kuollut tai hyvällä onnella vain peltiä on ruttaantunut.
Liittymää voidaan pitää valtakunnankin tasolla vaarallisena kummajaisena nykyisillä liikennemäärillä. Kun taantuma aikanaan hellittää ja vienti vetää,  liikenne vain lisääntyy, onhan tien päässä muun muassa yksi tärkeä satama. Koko ajan kasvava vapaa-ajan asuntojen määrä ja niiden pidentyvä käyttökausi pitävät huoleen, ettei henkilöautoliikenne vähene risteyksessä.
Päätöksellä, joka mahdollisesti siirtää kiertoliittymän rakentamisen ties kuinka kauas, ei ole mitään tekemistä ihmisten turvallisuuden kanssa.
Toinen osapuoli  on Tielaitos, jonka kansa Perniön kunta on allekirjoittanut sopimuksen liittymän rakentamisesta ja maksuosuuksista. Järjestelytoimikunta on sopimuksen hyväksynyt.
Millaisena yhteistyökumppanina pidetään sellaista, joka voi unohtaa sopimukset?
Perniön liittymä tuskin on viimeinen yhteistyökohde.

Myöhässä, mutta kuinka paljon
Kaupungin 4H-yhdistys kärvistelee rahapulassa. Muutama viikko sitten yhdistys kertoi aloittavansa syksyllä uutta toimintaa haja-asutusalueilla.
Yhdistys on saanut kaupungilta avustusta, mutta koko vuoden toimintaan olisi tarvittu vähän lisää.
Se jäi kuitenkin saamatta ja yhtenä hylkäämisperusteena oli myöhästynyt anomus.
On selvää, että asioilla pitää olla määräajat ja niitä pitää noudattaa.
4H vie ainoana nuorisotyötä haja-asutusalueille. Se on kaiken keskittämisen keskellä arvokasta työtä., mikä olisi pitänyt huomioida, jos hakemus myöhästyi päivän tai kaksi.

Jaa artikkeli: