Skip to main content

Laurin markkinoilla huoletti Laurin markkinoiden tulevaisuus

Mirja Lindström aikoi kiertää eri kojuilla ostamassa arpoja. Hän voitti kerran markkinoilta jopa polkupyörän.

Laurin markkinoiden markkinatori ja viereinen Pro Perniön maalaistori täyttyivät jälleen lauantaina kojuista. Yrittäjillä, yhdistyksillä ja harrastelijoille on halua myydä tuotteitaan ja yleisökin näytti löytävän paikalle varsin runsain joukoin. Vielä pari päivää sitten esitetty sateinen sääennustus ei onneksi toteutunut, niskaan tuli hetkittäin vain pientä ripottelua.
– Sää vaikuttaa tosi paljon siihen, miten paljon kauppa käy, myöntää Eläkeliiton Perniön yhdistyksen puheenjohtaja Pirjo Niittonen.

Sadepilviä on kertynyt myös Laurin markkinoiden järjestämisen päälle kahtena viime vuotena. Jälleen on ilmassa kysymys siitä, kuka ja miten markkinat ensi vuonna järjestetään. Tällä hetkellä Laurin markkinat ry ja Pro Perniö järjestävät omat tapahtumansa samanaikaisesti, vaikka markkinakävijöille tilanne ei välttämättä näy. Tekijöistä on pulaa Laurin markkinat ry:ssä.
– Minusta täällä voitaisiin tehdä niin, että eri yhdistysten puheenjohtajat voisivat ottaa vastuun tapahtumasta vuorollaan aina yksi kerrallaan. Ei kaikkea voi kaataa yhden tai kahden tehtäväksi. Eikä jokaisen tarvitsisi vuodesta toiseen tehdä hommia, tuumaa Raimo Leppänen.

Leppänen toimii Karjaan ja Pohjan Eläkeläisten hallituksessa. Perniöön hänet toi Eläkeliiton kojussa työskentelevä ystävä.
– Ei meilläkään niin innolla olla tapahtumiin osallistumassa. Järjestelin matkaa Arja Korisevan konserttiin, lähtijöitä oli lopulta vain 14. Jouduin perumaan bussin, kimppakyydeillä sitten mentiin.

Nopeitakin yhteistyöpäätöksiä hän on silti ollut tekemässä.
– Pohjan tiekirkon ylläpitäjillä oli väestä pulaa ja kysyivät meitä apuun. Esittelin asiaa hallitukselle ja sitten lähdimmekin porukkaan mukaan.

Raimo Leppänen ehdotti, että perniöläiset yhdistykset ottaisivat vuorotellen vastuun markkinoiden järjestämisestä. Takana Eläkeliiton Perniön yhdistyksen koju.

Erveläntien kupeessa liikennettä ohjannut Matti Kipinoinen oli saapunut talkoohommiin Perniön karjalaisten riveissä. Hän vaihtoi kuulumisia Sirpa Lindholmin kanssa, joka kiirehti puolestaan Perniön kotiseutuyhdistyksen tiloihin.
– Talkooväestä taitaa olla puutetta vähän kaikissa yhdistyksissä. Meilläkin Tenholan-Bromarvin Lionsissa on haastetta saada kirppistapahtumallemme tarpeeksi väkeä kokoon, tuumasi Matti Kipinoinen.

Samoilla linjoilla on Pirjo Niittonen.

– Jäsenistä ei ole pulaa, mutta etenkin nuorempien eläkeläisten houkuttelu talkootöihin vaatii joka vuosi työtä, sanoo Niittonen.

Perniön kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Antero Peijosen mielestä ensi vuoden markkinoiden suunnittelu pitäisi aloittaa tarpeeksi varhain.
– Heti syksyllä pitäisi pohtia jo näitä asioita, kevät on ehdottomasti liian myöhään. Tarvitaan enemmän yhteistyötä yhdistysten kesken osallistumalla myös järjestelyihin eikä vain omalla osastollaan, esitti Peijonen.

 

 


Heli Raute oli ehtinyt jo voittaa patakintaan arvonnasta. Hän vaihtoi kuulumisia entisen koulukaverinsa Marja Saaren kanssa, joka toimi myyjänä Lähiruokakioski Pikantin kojulla.

 

Jaa artikkeli: