Skip to main content

Förbyn onkikisoissa meri oli harmillisen tyhjä, mutta velmuilua riitti

Tämä vielä. Claudia Manninen nosti Förbyn satama-altaasta salakan muutamaa minuuttia ennen kilpailuajan päättymistä.

Tarinan mukaan Urho Kekkonen sai Neuvostoliiton-vierailullaan kalastaessaan saalista takuuvarmasti. Legendan mukaan nimittäin pinnan alla häärineet sukeltajat kävivät kiinnittämässä kalaa presidentin koukkuun ja näin presidentin kovan kalamiehen maine säilyi.

Lieneekö samansuuntaista ollut ilmassa tai vedessä Särkisalossa maanantaina. Ainakin niin velmuiltiin.
–Siellä on ollut sumppu laiturin vieressä, veisteli Kari Keränen, kun Reino Turon saalista punnittiin.

Ei toki ollut ollut, sattuipa vaan syönti kohdalleen.

Pilke oli silmäkulmassa muillakin, vaikka kisamielellä helteisellä aallonmurtajalla istuttiin.Eläkeliiton Särkisalon yhdistyksen onkikilpailut ovat jo perinne ja moni osanottaja toisilleen tuttu monien vuosien ja kisojen ajalta.   Kerrottakoon muuten, että ihailua herättänyt Reino Turon saalis oli miesten sarjan suurin, ilman sitä sumppuakin.

Eläkeliiton nimen ei pidä antaa hämätä; kisoissa on oma sarjansa myös nuorille ja heitä oli asialla maanantaina neljä.   Ja taktiikoita ainakin kaksi.  Kolmetoistavuotias Toni Järviö oli kuin avannon toisensa perään kairaava pilkkimies: ottia piti kokeilla eri kohdista laituria.  Vuotta nuorempi Claudia Manninen oli valinnut yhden kohdan tekniikan.   Kalaa oli kertynyt pussinpohjalle, pääosin kissalle päätyvää särkikalaa.   Vielä paria minuuttia ennen kisa-ajan loppumista Manninen nykäisi vedestä salakan – tosin Järviöltä lainatulla madolla.   Aallonmurtajalla oli reilu meininki.

Toni Järviö summasi käyneensä kalalla viime viikolla päivittäin.   Uutterasti käy ongella myös Claudia Manninen, Tonin kanssa tai itsekin ja Förbyn lisäksi myös Särkisalon kirkonkylän ranta on koetettu.

Maanantain sää tosin ei ollut se sopivin minkään kokoisten eväkkäiden tarttua koukkuun.
–Liian lämmin. Viisitoista astetta ja pilvinen olisi paras, tuumi Toni Järviö.

Samaa manaili moni muukin:  Kari Salminen totesi meren olleen ihan tyhjä.  Hän vielä viivästyi alusta lääkärikäynnin vuoksi ja ehti ehdottaa kerrointa niiden kalastajien saaliille,  jotka ehtivät olla paikalla vain lyhyemmän ajan.

Jaa artikkeli: