Skip to main content

16.4.202424 huhtikuun, 2024Uutiset

Perniön kunnantalon remonttikuvia katselevien ei tarvitse lauantaina tapella valokuva-albumista: kuvat heijastetaan kankaalle, joka on vasta asennettu. Timo Korpinen näyttää, missä kunnossa katto ennen korjausta oli.

Suuret sakset leikkasivat nauhan poikki keskellä Perniön kirkonkylää erään rakennuksen edessä lähes päivälleen kymmenen vuotta sitten.
Osuuskunta Pro Perniön ostama entinen kunnantalo avattiin juhlavasti uudelleen vapun aatonaattona 2014.

Kymmenvuotisjuhlia vietetään tulevana lauantaina ja luvassa on niin puheita, musiikkia kuin muutakin ohjelmaa.

Sisäpihan kevätmarkkinoilla muun muassa Perniön lukion toisen vuoden opiskelijat myyvät simaa ja munkkeja matkakassaansa kartuttaakseen.
Entä, jos osuuskunnan kymmentä vuotta katsotaan taaksepäin? Mitä jää viivan alle?
Puheenjohtaja Timo Korpinen toteaa, että pääpiirteissään toiminta on kehittynyt kuten alkujaan oli ajatuksissakin. Osuuskunnalla on parhaillaan noin 20 vuokralaista ja talossa on noin kymmenen ihmisen työpaikka. Tiloja on vapaanakin. Korpinen toteaa, että verkkoja on vesillä ja vuokrattavaksi on tulossa esimerkiksi kunnanjohtajan entinen työhuone.
–Talossa työskentely ei parhaillaan näy niin paljon ulospäin. Ei ole sellaisia toimijoita, jotka harjoittaisivat juuri asiakaspalvelua, Korpinen puntaroi.
Puheenjohtaja löytää kymmenen vuoden ajalta paljon onnistumisia, mutta myös seikan, joka ei mennyt ihan kaavaillusti.
–Järjestäjistä on ollut pula ja osuuskunta on joutunut itse järjestäjän rooliin. Sitten on perustettu itse kekrimarkkinat ja muita tapahtumia, Korpinen kertaa.

Talo vihittiin ensimmäistä kertaa käyttöön 25. tammikuuta 1947.

Kunnantalon 10-vuotisjuhla lauantaina alkaa klo 10.

 

Jaa artikkeli: