Skip to main content

Marine Alutechin toimitusjohtajana aloittanut Juha Moisio on jo ollut maalla ja ilmassa, nyt listalle lisätään meri

Marine Alutech on valmistanut veneitä esimerkiksi puolustusvoimille ja luotsilaitoksen käyttöön. Toimitusjohtajana aloittanut Juha Moisio sanoo, että kasvua haetaan ennen muuta ulkomailta.

–Maalla ja ilmassa olen jo ollut, tämä vielä puuttui, veistelee Juha Moisio.

Tässä tapauksessa tämä on meri ja tarkemmin sanoen Teijolla veneitä rakentava Marine Alutech Oy.

Moisio aloitti yrityksen toimitusjohtajana aiemmin tässä kuussa.
Hän on puolustusteollisuuden konkari. Moision aiempia työnantajia ovat muun muassa Conlog Oy ja Robonic Oy. Robonicin alaa ovat miehittämättömien ilma-alusten lähetysalustat, Conlogin laitesuojat.
Ennen puolustusteollisuutta Moisio palveli puolustusvoimia eri tehtävissä sekä oli YK-tehtävissä muun muassa Libanonissa. Puolustusteollisuuden työkokemusta hänellä on myös Italiasta ja Iso-Britanniasta.

Moisio toteaa vuosien edun olevan se, että hänellä on verkostoja valmiina.
Mutta onko siitä etua, että on nähnyt tarpeet sekä käyttäjän että tuotteen toimittajan puolelta? Tuotteiden suhteen Moisio muistuttaa, että tilaaja ja valmistaja tekevät puolustusteollisuudessa joka tapauksessa yhteistyötä.
–Asiakas speksaa tuotteen ja me sitten vastaamme vaatimuksiin. Seuraamme sitä, mitä uutta tekniikkaa on tulossa ja toisaalta sitä ihan samaa seurantaa tekee asiakaskin, Moisio puntaroi.

Hän toteaa, että Marine Alutech on projektitalo.
–Asiakkaiden vaatimukset poikkeavat aina toisistaan.

Moisio toteaakin astuneensa kovan luokan osaajien kyytiin.
–Nyt vielä vaan vahvistamme organisaatiota. Kansainvälisiä olemme jo, nyt pitää lähteä hakemaan maailmalta vielä vaan enemmän kauppaa. Kotimaa elättää vain rajallisesti, Moisio myöntää.

Koko juttu 11.4. painetussa ja digilehdessä.

 

Jaa artikkeli: