Skip to main content

Perniön VPK:n lähtövalmius oheni

Perniön paloasemaa on viime vuosina korjattu ja kohennettu – mutta se vetää päällikkö Hannes Aaltosen vakavaksi, että hälytysosastossa ei ole ainakaan liikaa leveyttä.

Perniön paloaseman nosto-ovet aukesivat viime vuonna lähes kaksisataa kertaa. Hälytysten kokonaismäärä oli 190, kun toissavuonna lähtöjä oli selvästi vähemmän, 165 kappaletta.
Perniön VPK avusti vuoden aikana muun muassa Tenholan VPK:ta, mutta jätti esimerkiksi Kemiön suunnan avunannot vähemmälle.
–Naapuriapu kulkee tarvittaessa molempiin suuntiin, tiivistää Perniön VPK:n päällikkö Hannes Aaltonen.

Puitteet ovat kunnossa: Perniön paloasemaa on kunnostettu ja ehostettu, hyvien autojen ja ajanmukaisen varustuksen lisäksi käytössä on niin mönkijää kuin venettäkin lisävarusteineen.
Aaltosen vetää vakavaksi se, että tästä huolimatta hälytysosaston vahvuus on parhaillaan ohuenlainen ja lisäkäsiä naapurin puolelta voidaan tarvita välillä Perniössäkin.
–Vahvuus kulkee aaltoliikkeenä ja tilanne varmasti kohenee, mutta se vaatii pitkäjänteistä työtä.

Ykkösauto lähtee hälytykseen minimissään neljän hengen miehityksellä.
–Sillä ei vielä ihmeesti rakennuspaloa sammutella. Tarvitaan lisäksi säiliöauto ja siihen kaksi henkeä, Aaltonen tähdentää.

Kakkosautoon tarvittaisiin jälleen neljä lähtijää.

Pitämällä huolta olosuhteista on haluttu tehdä palokunnasta houkutteleva ja kiinnostava harrastus, jossa voi kouluttautua monenlaisiin tehtäviin.
Toisaalta pelkät harjoituspuitteet eivät riitä aina pitämään motivaatiota yllä: Aaltonen kantaa huolta ensivasteyksikön jatkosta. Ensivasteautolla oli viime vuonna lähtöjä 22, kun vilkkaimpana vuotena niitä oli yli 200. Lukujen muuttumisen taustalla on joitain vuosia sitten voimaan tullut hälytysohje, jonka nojalla ensisijainen lähtijä onkin avuntarvitsijaa lähin ambulanssi.

Muokattu 3.1. klo 15.50. Säiliöauton miehistön määrä muutettu kahteen.

Jaa artikkeli: