Skip to main content

Lautakunnalta keltaista valoa Kaurapellon aurinkovoimaloille

25.10.20232 marraskuun, 2023Uutiset

defaultAurinkopaneeleja on kaavailtu kuvassa näkyvän kuusirivin takaiselle alueelle teiden molemmin puolin sekä pellolle. Kuvan vasemmassa alakulmassa näkyy Leppäkorventie. Kuva Kari Väyrynen.

Perniön kirkonkylän tuntumaan kaavailtu aurinkovoimala joutui kevyeen vastatuuleen tiistaina Salon kaupunkikehityslautakunnan käsittelyssä.

Lautakunnan piti päättää, vuokrataanko kaupungin omistamaa maata Kaurapellon alueelta Renetec Oy:lle aurinkovoimaloita varten.
Lautakunta palautti asian kuitenkin uudelleen valmisteltavaksi, sillä se halusi selvittää, olisiko voimaloille muita soveliaita paikkoja kaupungin omistamilla alueilla. Niin ikään lautakunta katsoi, että pitäisi valmistella yleisiä linjauksia jatkoa ajatellen. Palauttamista esitti Pekka Salomaa (kesk) ja lautakunta oli asiassa yksimielinen.

Puheena on alue aivan Kemiöntien lähituntumassa Wipron tehtaan kohdalla. Jos Renetecin hanke toteutuu, alueelle saattaa lähitulevaisuudessa nousta 9 000–10 000 aurinkopaneelia. Kyseessä on noin 80 000 neliön eli kahdeksan hehtaarin alue. Siitä noin 45 000 neliötä on teollisuustontteja ja runsaat 29 000 peltoa.
Renetecin teknologiavastaava Juhani Kanerva kertoo, että peltoalue on erinomainen aurinkovoimalan rakentamiseen.
– Peltoalueelta meidän ei tarvitse hakata metsää ja hiilinieluja. Aurinkovoimalaitos pitää myös pystyä liittämään sähköverkkoon, ja alueen lähellä on liitäntäyhteys. Lisäksi Salon seudulla on Suomen pienin lumikuorma, minkä vuoksi voimaloiden elinkaari on pitkä, Kanerva kertoo alueen hyvistä puolista.

Renetec on esittänyt vuokra-ajaksi 30 vuotta. Vuokra-aika alkaa siitä, kun alue on niin valmis, että sähköntuotanto olennaisilta osin on käynnistynyt.
– Uskomme, että voimme toteuttaa hankkeen, jos saamme vuokrattua maa-alueen kaupungilta, Kanerva sanoo.

Jaa artikkeli: