Skip to main content

Vapaaehtoiset toivat Kytömaan eläinkotiin useita eri kulttuureja

Margarida Almeida, Sara Dóniga, Ivan Ramos, Oriana Suarez ja Katarina Wrona ovat nauttineet täysin rinnoin Oliver-aasin ja Pynt-ponin seurasta.

Kymmenen vapaaehtoistyöntekijää eri puolilta maailmaa istuivat viime torstaina Kiskossa puun alla syömässä hernekeittoa. Kytömaan eläinkodin pihapiirin tuttu äänimaisema on muuttunut vieläkin eläväisemmäksi.

Kytömaan Jussi Jaakkolalla ja Ami Lammisella on kädet täynnä hommia vuoden vanhan eläinkodin kanssa. Edellisviikon ajaksi Kytömaan väki sai kymmenen paria apukäsiä. Vapaaehtoiset saapuivat Euroopan solidaarisuusjoukkojen kautta. EU:n tukeman vapaaehtoisohjelman projektien on tarkoitus olla voimaannuttavia ja inspiroivia kokemuksia nuorille, jotka haluavat rakentaa osallistavampaa yhteiskuntaa, oppia ja kehittyä.

Viikon aikana nuoret ehtivät tutustua pelastettuihin eläimiin, korjata ja siivota eläinten tiloja sekä hoivata eläimiä. Jaakkola kuitenkin kertoi, että kaikki työt tehtiin nuorten oman osaamisen nojalla.

–Välillä tuntuu, että työtä voisi olla enemmänkin. Meitä on monta ja teemme hyvin yhteistyötä, niin työnteko ei tunnu yhtään raskaalta, sanoi puolalainen Katariina Wrona.

Vapaaehtoiset ovat kaikki nuoria aikuisia, joista suurin osa asuu suurissa kaupungeissa ja maaseudun työt sekä tunnelma ovat heille aivan uusia kokemuksia. Etenkin Suomen yötön yö, järvet ja metsät ovat herättäneet ihastusta.

Myös suomalainen kierrätysjärjestelmä oli ihailun kohteena menneen viikon aikana.

Lue lisää tämän viikon lehdestä!

Jaa artikkeli: