Skip to main content

Markkinat kaipaa tekijöitä ja ideoita

24.5.202325 toukokuun, 2023Uutiset

Vuonna 1984 markkinoilla sambattiin ja rokattiin ja ratsastettiin.

Laurin Markkinoiden järjestäminen elokuun ensimmäisenä viikonloppuna ei ole tänä vuonna ollut sellainen itsestäänselvyys kuin se on aiempina vuosina ollut. Markkinat ovat jopa olleet vaakalaudalla. Laurin Markkinat ry on hakenut pubinpitäjää huonolla menestyksellä. Lisäksi kaupungin avustus tapahtumalle on puolittunut. Kun viime vuonna tukea tuli 2200 euroa, nyt rahaa tulee enää 1100 euroa.

Rahan lisäksi ongelma on se, että konkreettisia ajatuksia markkinoiden suunnasta ei ole ollut yhä pienenevällä Laurin Markkinat ry:hyn kuuluvilla yhdistyksillä. Tekijät vanhenevat eikä uusia tahdo löytyä tilalle. Mennäänkö ”krääsäkauppiailla” vai yritetäänkö tuoda paikallista elämää enemmän esiin? Ohjelmaideoita viriteltiin viime viikon tiistaina PeU:n majalla.

Aktiivinen ideoija jo ennen tilaisuutta oli Perniön Karjalaisten puheenjohtaja Eevi Kotonen, joka herätteli väkeä sosiaalisessa mediassa toukokuun alussa. Hän ehdotteli mm. maatalouskonenäyttelyä yhteistyössä paikallisten yrittäjien kanssa.
Somessa asiaan törmännyt Perniön kesäasukas Tiina Aittokoski otti kopin, tuli tilaisuuteen ja ilmoittautui vapaaehtoiseksi tapahtuman viestintään. Samalla hän pyysi Katihanna Heikkisen parikseen tehtävään. Heikkinen halusi selvempää linjaa tekemisestä.
– Tässähän olisi mahtava tilaisuus brändin kirkastamiseen. Pitäisi vain pohtia kenelle tehdään, kuka tekee ja miksi tehdään. Onko kohderyhmä vain perniöläiset, salolaiset vai muutkin, kysyi Katihanna Heikkinen.
– Googleen kun laittaa Laurin Markkinat, niin ensimmäisenä tulee Mynämäki, huomautti Jonna Lehto.

Ongelmaksi on muodostumassa myös aina markkinoiden ohjelmaan kuulunut perjantai-illan pubi. Viimeiset kaksi vuotta pubia pitäneet Marketpojat ei ole tulossa, eikä uusia halukkaita ole toistaiseksi löytynyt.

Laurin markkinapäivänä paikalliset tuottajat ovat olleet mukana markkinoilla Osuuskunta Pro Perniön maalaistorin kautta. Maalaistoria ollaan jatkamassa myös tänä vuonna.
– Se lähti tuottajien ideasta. He halusivat, että paikalliset tuottajat esittäytyisivät omana osastonaan, irti tavanomaisista markkinakauppiaista, toteaa Osuuskunta Pro Perniön puheenjohtaja Timo Korpinen.

Laurin Markkinat ry ja Pro Perniön maalaistori ovat toimineetkin järjestelypuolella erillisinä yksikköinä, vaikka markkinakävijöille järjestely ei ole näkynyt mitenkään.
Järjestelyjen erillisyys nousi esiin viime viikon tiistain Laurin Markkinat ry:n koolle kutsumassa palaverissa.
Esiin nousivat myös jonkunlaiset ristiriidatkin vuosien varrelta.
– Minusta meillä ei ole kyllä pahemmin ollut ristiriitoja. Vähän aikaa sitten meillä oli palaverikin tämän vuoden tapahtumista. Puheenjohtaja Sari Karikin oli tuolla mukana, arvioi Timo Korpinen.

Koko juttu 25.5. painetussa ja digilehdessä!

Jaa artikkeli: