Skip to main content

Särkisalon kunnantalo tuli myyntiin

Hankolaisen G. Nymanin piirustukset ”Eskiss till Folkskola i Finby Kommun” löytyivät kaivosyhtiön arkistoista Förbystä. Piirros kuvitti lehtijuttua vuonna 2014.

Särkisalossa on myytävänä yli sata vuotta paikallista historiaa, sillä entinen kunnantalo kiinteistöineen on kaupan.
Kunnantalon sekä viereisen terveystalon ostivat kaupungilta helsinkiläiset Jyri ja Kirsti Menna vuonna 2017. Nyt kiinteistö on kaupan Etuovi-verkkopalvelussa.

Jyri Menna ei halua sen enempää avata myynnin syitä vaan toteaa vain elämäntilanteiden vaihtelevan.
Syksyllä 2017 Mennat kertoivat lehdessä aloittaneensa yli 400-neliöisessä kunnantalossa remontin muun muassa julkisivut maalamalla ja muovimatot poistamalla.

Kunnantalo valmistui vuonna 1895 kouluksi ja 1950-luvulla sitä laajennettiin. Vuonna 1896 kunta otti talosta muutamia huoneita ”kunnantuvaksi” ja näin jatkettiin, vaikka talo päätyi säästöpankin omistukseen ja vaikka kunnantoimisto oli säännöllisesti auki päivittäin. Vuonna 1951 kunta lopulta osti talon takaisin säästöpankilta.

Viereinen terveystalo on 1950-luvulta ja siinä toimi aikaisemmin muun muassa kirjasto.
–Se on pohjimmiltaan hyvin tehty rakennus, vaikka siinä on puutteensakin, Jyri Menna muotoilee.
Asemakaavan muutoksella on muodostumassa talojen viereen myös uusi rakennuspaikka, jolle voi toteuttaa pari-tai rivitalon. Rakennusoikeutta on noin 2400 neliötä.

Jyri Mennan mukaan joitain kohteesta kiinnostuneita on jo ollut. Menna toteaa, että aikanaan kodiksi ostettua merkkirakennusta hänen ei jää ikävä.
–En ole senlaatuinen ihminen, että jäisin kiinni vanhoihin nurkkiin.

Jaa artikkeli: