Skip to main content

Eläkeläisyhdistyksellä riittää sarkaa kynnettäväksi

Puheenjohtaja Tapani Kaitala toivoo, että yhdistystoiminta taas koronan jälkeen heräilisi.

Teijon urheilutalon salissa löytyi tiistaina yllättäviä yhteyksiä puolen vuosisadan päähän.
Ilmeisin oli se, mistä syystä kakkukahvit juotiin ja kuultiin musiikki- ja runoesityksiä. Teijon seudun eläkkeensaajat ry juhli viittäkymmentä vuottaan ja joukkoa yhdisti ilo siitä, että kahden koronavuoden jälkeen kasvokkain kohtaaminen on taas mahdollista.

Vuonna 1972 tapahtui paljon muutakin kuin vain se, että Teijolla perustettiin eläkkeensaajille yhdistys.
Eläkkeensaajien keskusliiton valtuuston jäsen Anja Kanko muistutti puheessaan, että 50 vuotta sitten muun muassa perustettiin terveyskeskuksia ja Nato-maat hyväksyivät Suomen Etyk-isännyyden.Suomi myös kaavaili maakaasun hankkimista Neuvostoliitosta.
Nyt samat asiat ovat taas tapetilla: terveysjärjestelmää uudistetaan, Suomi on matkalla itse Natoon eikä kaasua enää itärajan yli haluta.

Teijon eläkkeensaajien hallituksen jäsen Pekka Gustafsson mietti, että aikanaan yhdistys syntyi hyvin luontevasti: tehtaalta eläkkeelle jääneet muodostivat joka tapauksessa porukan, ja yhdistyksen rekisteröiminen toi tekemiseen vankempaa pohjaa.
Anja Kanko taas tuumi, että nyt jos koskaan järjestön työtä tarvitaan: sillä on tekemisensä niin ikäihmisten fyysisen kuin psyykkisenkin hyvinvoinnin edistämisessä.
Eikä jäseneksi tulemista tarvitse odottaa eläkeikään asti: Pirjo Ristola muisteli liittyneensä eläkeläisyhdistykseen jo parikymppisenä.
–Äiti meni mukaan ja ajattelin, että minäkin voin osaltani tukea toimintaa.

Koko juttu 25.5. lehdessä. 

Jaa artikkeli: