Skip to main content

20.5. Rantatien on oltava kunnossa

Teijolla puhuttiin eilen liikenneasioista.

Teijon alueen kyläyhdistys on ollut ennenkin aktiivinen kutsumaan viranomaisia vieraakseen ja eilen ympäristöä tutkittiin liikenneturvallisuusihmisten silmin.

Aivan tulokseton aamu ei ollut: pientä parannusta on luvassa jo aika pikaisella aikataululla. Muutosten vaikutusta aiotaan myös myöhemmin seurata.

Osa kunniasta kuuluu sille, että pohjatyöt on tehty kyläyhdistyksessä hyvin: ympäristön ongelmapaikat on hyvin listattu, samoin parannusehdotukset. Asiantuntijat on helppo kutsua paikalle toteamaan tilanne itse.

Jotain töistä, kuten näkemäesteiden raivausta ollaan kylällä valmiit tekemään itsekin.

Osa asiasta on hoidossa: paljon on tehtävissä verraten pienillä investoinneilla.

Asiassa on myös toinen puoli.

Salon “rantatie”, Viitannummelta pitkin rannikkoa Teijolle asti tuleva Merikulmantie on vilkas eikä ainakaan hiljenemään päin. Liikenteestä pitävät huolen nykyisten kulkijoiden lisäksi sataman kasvava liikenne sekä jatkuvasti lisääntyvä rakennuskanta; rannikon osayleiskaava mahdollistaa viisisataa rakennuspaikkaa tien varteen, Teijolla ja Matildassa rakennetaan kaiken aikaa ja oman kuormituksensa tielle tuo runsas vapaa-ajan liikenne kuten laskettelumäen ja retkeilyalueen käyttäjät.

Tien nykyaikaistamiseksi käyttöön varmasti riittävälle tasolle on löydyttävä resursseja ennen kuin vaaratilanteita tai onnettomuuksia alkaa syntyä.

Jaa artikkeli: