Skip to main content

Pappi toivoo kirkon pysyvän tyhjänä jouluaattona

23.12.202130 joulukuun, 2021Uutiset

Koronapandemian aiheuttamat rajoitteet pistävät joulua uusiksi myös tänä vuonna. Aluehallintovirasto teki maanantaina kaksi uutta koronapäätöstä. Toinen päätös kieltää sisätiloissa ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset Varsinais-Suomen alueella lyhytaikaisesti vuoden loppuun asti. Lisäksi suljetaan asiakas- ja yleisötilat tanssi-, kuoro- ja harrastajateatteritilojen sekä kauppakeskusten yleisten tilojen osalta. Toisella päätöksellä aluehallintovirasto jatkaa muille yleisille tiloille asettamiaan terveysturvallisuusvaatimuksia.

Esimerkiksi monien odottama, perinteinen jouluyön messu Perniön kirkossa on peruttu koronatilanteesta johtuen. Messua ei myöskään lähetetä verkossa.

Sitä vastoin klo 16 aattona järjestettävä jumalanpalvelus pidetään ja sitä pääsee seuraamaan kirkkoonkin, mutta aluekappalainen Johannes Alaranta toivoo, että seurakuntalaiset pysyisivät kotonaan ja seuraisivat tilaisuutta etänä.
–Tärkeintä olisi nyt saada tautitilanne paranemaan ja siksi olisi hyvä, että ollaan rauhassa kotona, Alaranta miettii.

Hän antaa tuomiokapitulin ohjeistukselle kritiikkiä.
–Kun yhteiskunta muuten menee kiinni, on minusta taktinen virhe pitää kirkot auki. Kauneimmat joululaulut peruttiin, mutta toisaalta kirkkoon pääsee vielä jumalanpalveluksessa laulamaan, Alaranta ihmettelee.

Jouluyön messun perumisen yksi peruste on se, että messuun kuuluu ehtoollinen. Jos paikan päälle iltapäivän jumalanpalvelukseen on päästävä, on maskia käytettävä ja käytössä kirkossa on vain joka kolmas penkki.
Teijon kirkon pihalla pidetään aattona ulkohartaus, niin ikään maskit ja turvavälit muistaen.

Nettilähetyksen tekeminen sujuu Alarannalta jo rutiinilla. Pappi ei anna itsensä kokea liikaa mielipahaa rajoituksista.
–Mielelläni olen kyllä ollut jouluna töissä, mutta kurjinta tässä on se, että tautitilanne on niin huono, että tapahtumia on peruttava. Siinä rinnalla se on pieni asia, että minua harmittaa.

Jaa artikkeli: