Skip to main content

1.800 poroa karkuteillä

Noin 1.800 poroa karkasi äskettäin Sallan Tuntsalla. Poromiehet olivat keränneet aitaan noin 2.000-päisen porolauman erotusta varten. Kun miehet saapuivat seuraavana päivänä aidalle, totesivat he aidassa olevan vain parisataa poroa. Yön aikana oli 1.800 poroa lähtenyt omille teilleen. Porojen karkaaminen lienee johtunut siitä, että aita oli sortunut . Tuntsan erotusaita on ennenkin osoittautunut liian pieneksi näin suurta erotusta varten.

Vuoden 1960 ostomerkit pyydämme  palauttamaan
Mahdollista ylijäämän jakoa varten siihen myymälään jonka alueella asiakas on. Ostomerkit on laskettava valmiiksi ja varustettava täydellisellä nimellä ja osoitteella.    Palautus on tehtävä tammikuun aikana. Säästökassan vastakirjat on lähetettävä myymälöihimme korkomerkintjä varten tammikuun aikana.
PERNIÖN OSUUSKAUPPA

Vähittäiskauppa esittää alennnusta kahvin hintaan
Toimenpiteitä tullien alentamiseksi ainakin muutamien kahvilaatujen osalta niin, että kauppaan saataisiin ruotsalaisen kahvin kanssa hitakilpailuun kykeneviä laatuja, esittää Suomen Yksityisten Vähittäiskauppiaiden keskusliitto valtioneuvostolle osoittamassaan vetoomuksessa.    Laajalle leviävää salakuljetustoimintaa ei yhteiskunta voi katsoa kädet ristissä. tulli- ja rajaviranomaiset tietenkin tekevät kaikkensa salakuljetuksen estämiseksi, mutta pitkältä harvaaanasutulta rajalta löytyy tarpeeksi aukkooja, joita voidaan käyttää.    tämän vuoksi tulisi poistaa salakuljetuksen edellytykset, mikä tässä tapauksessa käy päinsä kahvin hitasuhteitten tasoittamisella. Suomen kahvitullit ovat niin korkeat, että niissä pitäisi olla alentamisen varaa siitäkin huolimatta, että valtiovalta menettää jonkin verran tuloja. Toisaalta tulojen menetys kompensoituu lisääntyneen kulutuksen muodossa.

Jaa artikkeli: