Skip to main content

Juhalaan 14-paikkainen päihdevieroitusyksikkö

Juhalasta tulee tänä syksynä Avara Perniö.

Kehitysvammaisten asuinyksikkönä pitkään palvelleeseen Juhalaan tulee uutta toimintaa.

Päihde- ja mielenterveyshoidon palveluja tuottava Suvera Oy perustaa Perniön Lemuntiellä sijaitsevaan kiinteistöön päihdevieroitus- ja kuntoutusyksikön. Turun kaupunki valitsi Suveran kilpailutuksessa palveluntuottajakseen ja ainakin ensi vaiheessa talossa hoidetaan ennen muuta turkulaisia asiakkaita.
–Ei ole poissuljettua, ettemme jatkossa voisi tarjota palveluja myös muille kunnille, toteaa toimitusjohtaja ja johtava lääkäri Liisa Ikni.

Perniön yksikköön tulee neljätoista asiakaspaikkaa ja työntekijöitä kaksitoista. Rekrytoinnit on jo tehty. Hoitopuolen henkilöstö on paikalla ympärivuorokautisesti. Päihdevieroituspotilaat ovat hoidossa Liisa Iknin mukaan kolmesta päivästä pariin viikkoon, tämän jälkeen kuntoutusjakso voi kestää kuukaudesta kolmeen.

Asiakkailla voi olla niin alkoholi-, lääke- kuin huumetaustaakin.
–Alkuvaiheessa hoito on lääkkeellistä, jotta päästään ohi vieroitusoireiden. Tämän jälkeen on esimerkiksi ryhmiä ja yksilökeskusteluja, Ikni kuvaa.

Hän toteaa, että tarkoituksena on saada yksiköstä kodinomainen paikka. Esimerkiksi tallirakennukseen on kaavailtu pajatyyppistä toimintaa ja sitä kautta voidaan tarjota asiakkaille mielekästä tekemistä ja aktiviteettejä.

Koko juttu 6.8. lehdessä. 

Jaa artikkeli: