Skip to main content

Suunnistusväellä iloinen jälleennäkeminen Perniössä

Niilo Tuominen lähti matkaan kolmantena ja sai kartan Risto Gustafssonilta.

Tiistai-iltana suunnistajilla oli hymy korvissa. Ensimmäinen seudun suunnistustapahtuma, Salo Cupin osakilpailu, saatiin vihdoin käyntiin Saurun ja Teijon välimaastossa.

Kaikesta näki, että tätä on odotettu. Jotkut perniöläiset ovat käyneet keväällä suunnistamassa Salon seudun omatoimirasteilla. Siellä ei kuitenkaan paljon seuraa ole, eikä myöskään kilpailunomaista tunnelmaa.
– Minä olen kyllä nauttinut omatoimirasteistakin, olisi kiva jos ne jatkuisivat myös ensi vuonna. Varmaan parikymmentä reittiä olemme käyneet kiertämässä, summasi Arja Saari.

Salo Cup on Rasti-Perniön Risto Gustafssonin ja Salon Vilppaan Uolevi Nurmen ideoima kilpailusarja, jota on kisattu nyt pari vuotta. Tiistaisen sprintin lisäksi ohjelmassa on kesän mittaan keskimatka, pitkä matka, yösuunnistus sekä mahdollisena uutuutena pariviesti. Kisasarjan nettisivujen mukaan kyse on “kilpakuntoilijoille tarkoitetusta matalan kynnyksen kaveriurheilusta iltarastituttujen kesken”.
– Meillä on vain naisten ja miesten sarja. Iästä saa hyvityspisteitä ja parhaat palkitaan kauden päätteeksi. Pääasia on kuitenkin hauskanpito, naurahtaa Gustafsson.

Perniöläiset Jorma Lindeman ja Niilo Tuominen ovat kaivanneet suunnistuskauden alkua.
– Aion kyllä kiertää näitä kotikunnan tapahtumia. Omatoimirasteilla en ole käynyt, mutta muuten olen liikkunut paljon metsässä. Täällä Perniössäkin on vaikka minkälaista maastoa, kuten suota, kalliota ja niittyä, Lindeman kehui.

Lisää 11.6. lehdessä. 

Jaa artikkeli: