Skip to main content

Yrityskylässä tehdään täysi työpäivä

Jenna Järvinen työskenteli päivän Soneran asiakaspalvelijana. Välillä hän pääsi vastaamaan tutkijan kysymyksiin.– Tässäpä teille lasku, huikkasi Lindorffin reskontranhoitaja Jerita Hietarinne viime viikolla ja antoi paperin Soneran toimitusjohtaja Matti Nurmisen kouraan.

Ihan oikeasti Matti ei ole Soneran toimitusjohtaja, vaan Jeritan tavoin Saurun koulun oppilas. Viime torstaina hän kuitenkin hoiti toimitusjohtajan tointa päivän ajan Varsinais-Suomen Yrityskylässä.

Yrityskylä on Turun kaupungin ja Varsinais-Suomen kuntien sekä kahdeksantoista yrityksen yhdessä rakentama pienoiskaupunki Eerikinkadun varrella keskellä Turkua.   
Viime perjantaina kylän kansoittivat kuudesluokkalaiset Saurun ja Toijan kouluista.

Yrityskylässä joukko jaetaan eri yrityksiin, joka yritykseen valitaan toimitusjohtaja ja työntekijät eri tehtäviin.   Päivän tehtävä on periaatteessa yksinkertainen:  jokaisen porukan pitää pyörittää itselleen osunutta yritystä eli myydä tuotteita ja palveluja, katsoa miten rahat tulevat ja menevät sekä pitää huoli henkilökunnasta ja yrityksen velvoitteista. 
Yrityskylä muistuttaa oikeaa kaupunkia siinä, että yritykset ovat mukana oikeasti, omilla nimillään ja logoillaan ja tuotteillaan.
Useimmat haluavat töihin K-marketiin, ja syykin on selvä.
– Se on sellainen yritys, joka on arjesta koululaisille tuttu, aluekoordinaattori Jenni Harju muistuttaa.

Joku koki päässeensä Yrityskylässä unelmapaikkaan.
– Sellaiseen työhön haluan, jossa saa olla ihmisten kanssa tekemisissä, mietti ISS Cateringin tarjoilijaksi nimetty Matias Fontell.

Koko juttu painetussa lehdessä

Jaa artikkeli: