Yritysten ja kuluttajien tiukentunut taloustilanne tuntuu monissa ravintoloissa ja pitopalveluissa. Tänä vuonna osa yrityksistä jättää pikkujoulut välistä ja asiakkaita on entistä vähemmän.
Mathildedalissa sijaitsevan Ruukin Krouvi -ravintolan yrittäjä Heikki Varonen kertoo, että nyt yrittäjän on harkittava tarkkaan, milloin ravintolaa kannattaa edes pitää auki. Tänä vuonna Ruukin Krouvi poikkeuksellisesti suljetaan joulukuun ajaksi lukuun ottamatta jo sovittuja tilaisuuksia, joulumarkkinoita ja uutta vuotta.
– Kysyntä on nyt pienempää. Yritykset eivät ole samalla tavalla liikkeellä, yksityishenkilöt ovat tarkkoja lompakostaan ja etenkin lapsiperheillä on tosi tiukkaa, Varonen kertoo.
Aiempina vuosina Varonen on pitänyt ravintolaa auki loppiaiseen saakka ja sen jälkeen laittanut sen kuukaudeksi kiinni.
Lue lisää pikkujoulujen muutoksesta 16.11. ilmestyneestä Perniönseudun Lehdestä.