Skip to main content

”Yrittäjiä pitäisi tukea, eikä lannistaa byrokratialla”

Entinen S-marketin liiketila on vieläkin tyhjillään.

TeijoConin toimitusjohtaja Lasse Ojanen kertoo, että liikekiinteistöjä, asuintiloja ja varastotilaa olisi Perniössä tarjolla reilusti, jos vain ottajia löytyisi. Viimeisten vuosien aikana Ojasen omistamat kiinteistöt ovat vähitellen hiljentyneet, kun muun muassa hieroja ja kaksi kampaajaa ovat lähteneet pois. Myös TeijoConin päädyssä sijainnut autokoulu lopetti toimintansa. Tämän lisäksi tilitoimisto lähti pois, mutta tämä tilanne korjaantui, kun TeijoCon otti kyseiset tilat omaan käyttöönsä.

–Kyllä minulla olisi mahdollisuus vuokrata liiketilaa heti ainakin viidelle yrittäjälle. Myös varastotilaa löytyy reilusti.

Korkeat vuokrat eivät Ojasen mielestä karkota yrittäjiä pois Perniöstä. Byrokratia sen sijaan saa monet innokkaatkin yrittäjät luopumaan unelmistaan, Lasse Ojanen kertoo.

–On järjetöntä, että kaikkeen tarvitaan virkamiehiä. Jos kahvilan yrittäjä pitää tiskillä liian lämmintä kahvimaitoa, kyllä siitä asiakkaat avaavat suunsa ja homma korjaantuu. Ei siihen tarvita virkamiestä viereen sanomaan, että lämmintä maitoa ei saa tarjoilla, Ojanen lisää.

 

Lisää juttua aiheesta tämän viikon lehdessä!

Jaa artikkeli: