Skip to main content

Perniössä lauantaina vietetty Yö kylissä – tapahtuma meni kaikin puolin nappiin.

Hämyisää syysiltaa jokivarressa vietti jopa yli 400 perniöläistä, mikä on hyvä saavutus.

Miljöötä ei käy moittiminen; esimerkiksi vanha pappilan ja kirkon miljöö ikiaikaisessa jokilaaksossa on  arvokas millä mittarilla vaan.   Mainiota on se, että osuvalla ohjelmalla ihmiset saatiin jokivarteen yhteistä aikaa viettämään – ehkä joku katsoo ympäristöä jatkossa toisin silmin. 

Tärkeää on tietysti se, että illan  ohjelma oli pitkälti paikallisin voimin toteutettua.  Alueella on valtavasti luonnon, historian ja taiteen taitajia, jotka saavat aikaan laadukasta jälkeä.  Nuorilla oli iso osansa illan ohjelman toteuttamisessa, ja sillä on varmasti vaikutusta siihen että nuoria oli koko lailla mukana myös iltaa viettämässä.

Työtunteja illan eteen on tehty koko lailla.  Rahaa kului tietysti sitäkin, mutta kuitenkin verraten vähän.  
Ilta onkin oiva osoitus siitä, ettei joka puolella toitotettavan kehnon taloustilanteen tarvitse tarkoittaa hauskasta ja kulttuurista luopumista.   Toivottavasti ensi vuonna mukana on entistäkin isompi porukka järjestäjiä.

Tutkittava on

Vääntö Särkisalokodista jatkuu tälläkin viikolla. Oman rikkansa rokkaan  on lisännyt vanhusneuvosto, joka osaltaan siunasi kaavaillut säästöt.  Neuvosto katsoo tehneensä osansa vanhusten edunvalvojana, kun se linjasi Perniön uuden asumisyksikön täysipainoisen käynnistymisen etusijalle.
Neuvostoa oli informoitu yhdellä tavalla, päätöksentekijät voivat saada eteensä varsin toisenlaisia lukuja; asiasta liikkuu parhaillaan valtava määrä huhuja ja väitteitä. 

Ennen päätösten tekoa asia on pengottava perin pohjin ja vaihtoehdot vertailtava.

Jaa artikkeli: