Skip to main content

Yksi palvelu lisää keskittyy

Salossa on nostettu tapetille kesän uimakoulut. 

Liikunta- ja nuorisolautakunta on käsitellyt eilen esitystä, joka toteutuessaan lopettaisi kaupungin kuljetukset rantauimakouluihin ja keskittäisi uimakoulut näin uimahalliin.  Uimahallin uimakouluun ei aiota järjestää myöskään kuljetuksia.
Maaseudulta katsoen suunnitelma närästää.  Uimakoulut ovat olleet kesällä yksi varsinainen lähipalvelu, joka nyt on ilman muuta karkaamassa monen perheen ulottumattomiin. 

Yhdeksi perusteeksi muutokseen on otettu raha.  Rantauimakoulujen kuljetuksiin on kulunut runsaat 10 000 euroa.  Summa vaikuttaa kuitenkin olemattomalta, jos rantauimakoulussa yksikin lapsi oppii tärkeän kansalaistaidon.   

Totta on, että kaikki Salon koululaiset kuljetetaan nykyään uimahalliin.  Luokilla 1-3 uimahallissa käydään kuusi tuntia per talvi.  Onko kuusi tuntia talvessa lainkaan riittävä aika oppia uimaan.  Rantauimakouluissa taitoja on hierottu pari viikkoa ja tulosta on tullut, vaikka lautakunnan esittelytekstissä uimahalli mainitaankin olosuhteiltaan paremmaksi.

Tasalaatuisempi se voikin olla, mutta toisaalta tähän asti ei ole tullut tietoja siitä että rantauimakouluissakaan olisi ollut mainittavia turvallisuus- tai viihtyvyysriskejä.  Järvellä myös opitaan toimimaan luonnonvesissä, joka on pääasiassa se, mitä varten uimataitoa hankitaan.

Sivujuoni, joskin tärkeä sellainen, liittyy lasten kesäloman viettoon.  Edelleenkään vanhempien ja lasten lomat eivät useinkaan kohtaa.  Uimakoulu on tarjonnut lapsille edes pariksi viikoksi mieluisaa tekemistä valvotussa ympäristössä.  Siinä sivussa on opittu ehdottoman tärkeät taidot tai kehitetty jo hankittua uimataitoa.

Jaa artikkeli: