Skip to main content

Yhteiskoulussa kuivataan syksy kosteutta

Koulutyö yhteiskoulussa jatkuu normaalisti korjauksien ajan.Perniön yhteiskoulussa korjataan syksyn ajan kosteusongelmia kellarissa. Kohonneita kosteusarvoja on havaittu koko kellarin alapohjan alueella ja lisäksi ryömintätilassa on purkujätteitä ja muuta orgaanista ainesta.
Perniönseudun Lehdellä on ollut käytettävissään kaupungin sisäinen tiedote asiasta. Vanhemmille on tiedotettu asiasta elokuussa.

Syynä ongelmaan on rakennukseen tuleva vanha lämpökanaali, jonka tulppaamattomista läpivienneistä vesi on päässyt kellariin.
–Jossain vaiheessa on sattunut virhe ja läpiviennit ovat jääneet auki, toteaa Salon tilapalveujen kaupungininsinööri Janne Lehto.

Ongelma havaittiin kesällä.  Lämmönjakohuoneesta on ilmayhteys ympäröiviin tiloihin esimerkiksi ovirakojen kautta. Lämmönjakohuone on ensiavuksi alipaineistettu ja ilmayhteydet katkaistu.
–Se on pysyvä ratkaisu, Lehto toteaa.
Samasta huoneesta johtaa luokkatiloihin myös vanha putkikanava, joka suljetaan.

Järeämmät korjaukset suoritetaan syyslomaviikolla: tällöin katkaistaan vuotaneen lämpökanaalin yhteys kellariin ja pyritään myös aloittamaan orgaanisen aineksen poisto ryömintätilasta. Työt edellyttävät kaivuutöitä rakennuksen ulkopuolella.

Rakennusaikaisten jätteiden löytyminen 1960-luvulla valmistuneen rakennuksen uumenista ei ollut yllätys.
–Se oli aikansa tapa, Lehto toteaa.
Hän korostaa, että sisäilmaongelmista ei nyt voi puhua; Lehdon mukaan oirehtimista ei ole ollut ja koulutyö jatkuu normaalisti korjausten ajan.
–On sattunut vahinko, joka nyt korjataan.
Lehto toteaa, että kellarissa kostuneet rakenteet ovat pääosin betonia. Pinnat puhdistetaan ja kuivataan.

Jaa artikkeli: