Skip to main content

Yhdessä laulamisesta saa voimaa arkeen

Matti Leikkonen, Håkan Wickström ja Lauri Niittynen harjoittelevat yhdessä juhlakonsertin lauluja.

Perniön seurakuntatalon sisältä kuuluu iloista puheensorinaa. Pian käytävillä kaikuvat laulun sävelet, kun Perniön mieskuoron joukko laulaa yhdessä huolella harjoiteltuja kappaleita. Kuudentoista laulajan äänet sulautuvat kauniisti yhteen ja kuulija saa nauttia harmonisesta musiikista.

Yhteislaulun jälkeen kuoron taiteellinen johtaja Matti Leikkonen jakaa miehet pienempiin porukoihin laulamaan stemmoja yhdessä. Kun muut ryhtyvät harjoittelemaan omia lauluosuuksiaan, Håkan Wickström ja Lauri Niittynen kertovat yhdessä Leikkosen kanssa kuoron kuulumisia.

–Meillä on nyt keväällä 90-vuotisjuhlakonsertti, sitä odotamme kaikki innolla. Konsertin ajankohtaa jouduttiin siirtämään koronan vuoksi, mutta nyt on aika juhlia yhteistä taivalta, Leikkonen kertoo.

Mieskuoro on harjoitellut syksyn ja alkuvuoden aikana uudessa koulussa ja seurakuntatalolla. Vaikka uusi koulu tarjoaa upeat puitteet harrastustoiminnalle, miehet suosivat kuitenkin enemmän seurakuntataloa.

–Tämä on ollut meille tuttu harjoittelupaikka jo vuosien ajan, lisäksi olemme useasti esiintyneet täällä seurakuntatalolla. Luulen, että moni on tottunut tähän paikkaan, ja siksi tuntee olonsa kotoisammaksi täällä, Wickström pohtii.

 

Lisää kuoron kuulumisia tämän viikon lehdessä!

Jaa artikkeli: