Skip to main content

Vuorisen veljeksillä mitalit mielessä

Lauri (oik) ja Lassi Vuorinen tavoittelevat SM-mitaleja viikonloppuna Kokkolassa.Lauri ja Lassi Vuorinen saapuivat kilpailumatkalta jouluksi Perniöön juuri kun taivaalta oli vihdoinkin rapsahtanut reilu kerros lunta. Lassille lumi tulee enemmän kuin tarpeeseen, sillä hän asuu vakituisesti Perniössä. Jyväskylässä asuva Lauri on saanut nauttia lumesta pidempään.

Perniön Urheilijoiden kasvatit eivät kauaa saaneet vanhempien joulupöydän antimista nautiskella, sillä viikonloppuna he suuntasivat jo Laurin kotiin Jyväskylään. Siellä tehdään viimeiset harjoitukset ennen lauantaina Kokkolassa käynnistyviä nuorten SM-hiihtoja.
– Mitali on vähimmäistavoite, mutta tosissaan lähden kyllä voittamaan molempia matkoja, ilmoittaa 20-vuotiaiden sarjassa hiihtävä Lauri Vuorinen.
– Minulle riittäisi yksi mitali jommastakummasta kisasta, pohtii 17-vuotiaissa kisaava Lassi.

Veljesten kisamatkat Kokkolassa ovat samat: lauantaina aloitetaan 10 kilometrin vapaalla ja sunnuntaina jatketaan 15 kilometrin perinteisellä.

Juuri ennen joulua Lauri sai tietää, että hänet on valittu myös Falunissa tammikuun toisena viikonloppuna hiihdettävään Skandinavia Cupiin. Nuorten SM-hiihdoista tie jatkuu siis lähes suoraan Ruotsiin. Vuoden tärkein tavoite siintää kuitenkin jo tammikuun lopussa nuorten MM-hiihdoissa Kazakstanissa.
– Siellä on sprintti perinteisellä. Viime vuotta parempaa sijoitusta lähden hakemaan, lupaa Lauri.

Kun viime vuonna sijoitus oli neljäs MM-hiihtojen vapaan sprintissä, mitalitavoite on selvä.

Lassin hiihtokauden kulku ei ole vielä niin selvä kuin Laurin. Hänellä olisi mahdollisuuksia Pohjoismaiden mestaruuskisoihin tai Euroopan Olympiafestivaaleihin, mutta valinnat niihin ovat vielä auki. Suomen ehdottomiin kärkihiihtäjiin ikäisissään hän on kuulunut jo usean vuoden ajan veljensä tapaan.

Jaa artikkeli: