Skip to main content

Vuorela korjataan, tai sitten ei

Vuorelan hoivakodin asukkaat muuttavat elokuussa Mahlakankareelle Saloon.
Vuorela on tehostetun palveluasumisen dementiayksikkö, entinen Perniön vuodeosasto.

Vuorelan toiminta käynnistyi pintaremontin jälkeen viime syyskuussa. Jos muutto väistötiloihin toteutuu suunnitelman mukaan, Vuorela ei ehtinyt toimia vuottakaan.

Terveysasemalla todettiin viime kesänä kosteus- ja mikrobivaurioita. Terveysasema toimii jo väistötiloissa. Vuorelan vanhassa osassa, joka on samaa kokonaisuutta terveysaseman kanssa, todettiin samat ongelmat.
Altistumisriskin pienentämiseksi tilat ylipaineistettiin. Paineistamisella ohjataan sisäilman kulkua ja se on todettu toimineen hyvin, eikä kukaan ole ilmoittanut oireilusta.

Kannattaako mittava remontti, selviää alkusyksyn aikana. Jos Vuorelaa ei korjata, meneekö se terveysaseman kanssa samalle jätelavalle?
–Tähän en osaa vielä vastata, vastaa tilapalvelujen kaupungininsinööri Janne Lehto.

Vuorelan asukkaat tarvitsevat joka tapauksessa uuden asunnon, kotihoito ei tarvitse toisia tiloja lattiaremontin ajaksi.
Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti viime kokouksessaan vuokrata väistötilat Attendo Oy:n yksiköstä Mahlakanreelta. Kaupunki maksaa tiloista vuokraa 15 750 euroa kuukaudessa. Sopimus tehdään avuodeksi ja sen lisäksi on optio toisesta vuodesta.
Lähes koko Vuorelan henkilökunta siirtyy väistötiloihin.
Tarvittavia toimenpiteitä kuvataan mittaviksi, vesikaton tarkastuksesta aloitetaan.

 

Jaa artikkeli: