Skip to main content

Vuodessa olisi ilman lavaa iso aukko

Hallin lavaa valmistellaan kesään:  Paul Holm ja Martti Peijonen olivat tiistaina paikkoja katsastamassa.Vielä hetki pitää innokkaimpien odottaa ennen kuin pääsevät tanssikengin parkettia kuluttamaan:  Hallin Lavan avautuu kotvan päästä, ja  tulevana kesänä lavalla pyörähdellään juhlatunnelmissa:  lava täyttää 60 vuotta.

Hallin Lava on opittu yhdistämään Perniön Sisuun, mutta lavan  perustivat yhdessä metallin ammattiosasto ja Perniön Urheilijat vuonna 1954. Sisu osti lavan vuonna 1959.  

Toiminnan säännöllisyys onkin Sisun Martti Peijosen mielestä tärkeää.
– Joskus kokeiltiin niin, että olisi tanssit vain joka toinen viikko, ja se sekoitti kaiken.

Peijosen kotialbumi kertoo siitä, kenen tahdissa lavalla on pyörähdelty. Eino Grönistä tuli lavalla tuttu mies omasta tahdostaan.
– Hän oli ajanut monta kertaa lavan ohi, otti yhteyttä ja ilmoitti, että haluaisi tulla esiintymään.  Ensimmäisellä kerralla myytiin yli 500 lippua, Peijonen kertoo.

Lavan pyörittäminen on talkoolaisten voimannäyttö: kesän tanssi-illat on jaettu työryhmille, lisäksi tulee muu työ.  Talkoissa oltiin tiistainakin:  lavan seinien ja katon väliin asennettiin verkot estämään lintujen pääsy sisälle.  Ennen kauden alkua pidetään siivoustalkootkin, eikä lava ole kesällä kaukana ajatuksista koskaan.
– Ukonilman jälkeen tulee käytyä katsomassa, ettei savu vaan täältä nouse, kärjistää lavapäällikkö Paul Holm.
Martti Peijonen miettii, että ilman lavaa vuodessa olisi iso aukko.

Koko juttu painetussa lehdessä

Jaa artikkeli: