Skip to main content

Viimeinen kotipeli tarjosi riemua kotiyleisölle

PeU-Basketin miesten edustusjoukkueen runkosarja päättyi kotiyleisön edessä selvään kotivoittoon.  Perniöön vieraaksi tullut Espoo Basket Team sai lähteä kotimatkalle hävittyään luvuin 88-74. 

Pelin alku tosin lupaili päinvastaista; vieraat veivät avauserän 16-25.  Toisessa erässä PeU vei pisteet 14-10 ja kolmas päättyi tasan 25-25.  Viimeisellä neljänneksellä perniöläiset rynnivät karkumatkalle ja päätöserä kirjattiin kotijoukkueelle 33-14. 

PeU:n voiton keskeinen osa olivat Kashell Lawrencen heittämät 35 pistettä. 

Pudotuspelit alkavat jo keskiviikkona Perniössä, vastaan asettuu sarjavitonen  Karkkila. 

Toinen osaottelu pelataan perjantaina Karkkilassa.

          Kausi on mennyt meiltä hyvin. Joka joukkueelle tulee kauden aikana notkahduksia, mutta niistä pitää oppia. Runkosarjan neljäs sija on meille erittäin hyvä sijoitus, ynnää valmentaja Toni Nyman.

Hän lisää, ettei moni joukkue pystynyt PeUn lisäksi voittamaan kauden aikana divari B:n kärkijoukkueita. Loimaan Bisons kärsi ainoan tappionsa PeU Basketille ja Helsingin Namikallekin tappioita tuli kaikkiaan vain viisi.

PeU sai runkosarjan päätösotteluun Espoon BT:tä vastaan nihkeän alun ja ottelun tauolla vieraat johtivat viidellä pisteellä 30-35. Sen jälkeen kotijoukkue alkoi saada konetta käyntiin ja päätösneljännekselle lähdettäessä PeU johti jo viidellä pisteellä.

          Peli ei lähtenyt meiltä kunnolla käyntiin, ajatukset taisivat olla jo play off -peleissä. Vasta päätösneljänneksellä saimme aikaan kunnon rytinää, Nyman kuvailee.

Hän antoi kiitoksen Sami Himbergin kovalle työlle ja lopussa tarvittavaa energiaa kentälle tuoneelle Patrik Poutiaiselle. Nuorukainen heitti 10 minuutin peliajalla 11 pistettä.

Nyman on joutunut kauden aikana muokkaamaan joukkueen pelifilosofiaa, kun joukkueessa ei ole puhdasta 5-paikan, eli korinaluspelaajaa. Joukkueen jenkkivahvistus Kashrell Lawrence ei sellainen ole.

Jaa artikkeli: