Skip to main content

Viikonloppuna kilpaillaan maalla ja vedessä

Kisko-Triathloniin odotetaan yli viittäsataa kisaajaa

Nurmikenttä Kirkkojärven rannassa on vielä tyhjä, mutta lauantaina sen täyttävät pyörätelineet, kertoo Timo Virtanen.Kiskoon saapuu lauantaina puoli tuhatta urheilijaa kisaamaan jo 32. kertaa järjestettävässä Kisko-Triathlonissa. Pitkään jatkunut perinne ei koe suuria muutoksia tänä vuonna.
– Sama reitti ja samat systeemit, tiivistää Kiskon Kiskojien puheenjohtaja Timo Virtanen.
Viime vuonna ilmoittautuneita oli suunnilleen saman verran kuin tänäkin vuonna, mutta kisaajia odotetaan lauantaiksi paikalle hieman enemmän.
– Viimeksi kylmä vesi pelotti osan pois, mutta tänä vuonna ei sitä ongelmaa varmaan ole, Virtanen toteaa.
Suuret kisat vaativat valtavan määrän järjestämistä. Virtasen mukaan mukana ovatkin lähes kaikki seudun yhdistykset.
– Kiskon Kiskojat ja Kiskon VPK ovat niin sanotut päävetäjät, mutta apuja tulee joka suunnalta. Tämä on kylän yhteinen ponnistus, että saadaan kisat pidettyä, Virtanen kertoo.

Förbyssä vesien vauhtikamppailut

Ensi viikonloppuna Förbyssä voi nauttia vauhdin hurman katselemisesta. Förby Powerboat Race tuo mukanaan kolmisenkymmentä venettä kuskeineen. Kisoissa ajetaan SM-osakilpailut neljässä eri luokassa. Kilpailujohtaja Arto Landen kertoo, että vauhtia piisaa.
– Formula-luokan veneet kulkevat sellaista 60 solmua, hän sanoo.
Maakravuille todettakoon, että nopeus on siis yli 100 kilometriä tunnissa.
Landen on itsekin kokenut kilpaveneilijä, mutta tänä vuonna on nuorempien vuoro.
– Ei taida olla yhtään parikymppistä vanhempaa kisaamassa, hän tuumii. Nuorimmat kuskit ovat vasta kymmenen. Isommissa luokissa alaikäraja on 14.
– Uutta kilpailijasukupolvea pelissä, Landen toteaa.
Tänä vuonna kisoissa on mukana ainoastaan rataluokat. Ratakilpailuissa ajetaan suljettua rataa, joka on yleisölle koko ajan näkyvissä.
– Näissä luokissa ei ajeta pitkiä lenkkejä. Heti kun yksi erä loppuu, toinen alkaa jo melkein heti. Kilpailualueelle on vapaa pääsy ja meillä on buffet – tämä on siis oikein yleisöystävällinen kisa, Landen vinkkaa.

Lue lisää painetusta lehdestä

Jaa artikkeli: