Skip to main content

Vihreät paheksuu Salon kansallispuistolausuntoa

Salon seudun vihreät tuomitsee Salon kaupunginhallituksen lausunnon Teijon kansallispuistohankkeesta.
Hallitus päätti maanantaina äänestyksen jälkeen antaa lausunnon, jonka mukaan kansallispuistossa pitäisi olla nykyiset metsästys- ja kalastusoikeudet.

Vihreät muistuttaa, että lausunto on luonnonsuojelulain vastainen.
– Teijon kansallispuistohankkeen eteneminen loppusuoralle perustui mm. siihen, että Salon seutukunta maakuntahallintoa myöten asettui kannattamaan hanketta.  Nyt loppumetreillä kokoomus ja keskusta näyttävät todellisen tahtotilansa asiassa. Hämmentävää on myös huomata, että todella pitkään politiikassa toimineet konkarit eivät tunne tai välitä olemassa olevasta lainsäädännöstä, kunhan heidän taustaryhmiensä intressit vain toteutuvat, huomauttaa Eeva Koskinen.

Vihreät vaativat osaltaan asian käsittelyä uudestaan seuraavasa hallituksen kokouksessa. Lausuntoa ei vielä lähetetty ministeriöön.

Tarkoituksena on myös lähettää asiasta kannaotto ympäristöministeri Ville Niinistölle (vihr).
– Kansallispuistot ovat  muualla Suomessa vilkastuttaneet alueillaan yritystoimintaa ja erityisesti matkailua. Kansallispuiston menettäminen tässä vaiheessa olisi tappio paitsi luonnolle ja tuleville sukupolville niin myös alueen yrittäjille, todetaan vihreiden tiedotteessa.

Jaa artikkeli: