Skip to main content

Vihiniemen kylätaloa remontoidaan askel askeleelta

Talonmiehen asunnon lattia kiiltää uutuuttaan. Elina Kotilainen arveli, että tila sopisi hyvin talon keittiöksi. Kosken aseman kylätalon tapahtumissa ei tarvitse lähiaikoina kärsiä hädästä. Siitä pitää huolen juuri ennen vuodenvaihdetta pihalle noussut puucee. Talkoovoimin rakennettu hotelli helpotus oli tarpeellinen, sillä sisätilan vessat ovat remontin takia pois käytöstä toistaiseksi.
– Entisen talonmiehen asunnon alla oli vesivahinko, joten sen lattia piti purkaa ja vessat menivät siinä samalla. Uudet vessat rakennetaan kyllä myöhemmin. Minkälaiset, se on vielä harkinnan alla, pohtii Koski as. kyläyhdistyksen varapuheenjohtaja Elina Kotilainen.

Sunnuntaina Vihiniemen kylätalolla vietettiin laskiasriehaa. Puucee otettiin käyttöön uudenvuodenaattona pidetyissä rakettiampujaisissa. Tapahtumia alkaa talolla olla jo niin usein, että talon lämmitykseenkin ollaan pohtimassa uusia ratkaisuja.
– Nythän talo on täysin kylmillään talvella ja tapahtumia varten lämmittäminen pitää aloittaa jo edellisen päivän aamuna. Joku helpompi ratkaisu pitäisi löytyä, esimerkiksi ilmalämpöpumppu, toteaa Kotilainen. 

Lattia korjattiin loppukesän ja syksyn aikana Suomen Kotiseutuliiton avustuksilla, ja uusia avustuksia yhdistys toivoo jo lähiaikoina.
– Olemme hakeneet Kotiseutuliitolta avustusta myös talon katon puhdistukseen ja huoltoon sekä kattorännien laittamiseen. 

Jaa artikkeli: