Skip to main content

Vihavaiselle erityisgolfin SM-hopeaa ja paikka maajoukkueessa

Perniöläinen Toni Vihavainen jatkaa vahvoja otteitaan vammais- eli erityisgolfin saralla.
Vihavainen saalisti Turussa viime viikonloppuna pelatuissa kisoissa SM-hopeaa, ja sai samalla hopeaa Suomessa järjestetyltä erityisgolfin kolmen osakilpailun kiertueelta.

Vihavainen on selvinnyt SM-kisoissa mitaleille joka osallistumiskerrallaan ja hän on viides suomalainen vammaisgolfari, joka on saanut Euroopan tourilta mitalin. Vihavainen kärsii liikenneonnettomuudessa saamastaan aivovammasta.
Myöhemmin tänä vuonna edessä ovat vielä SM-mittelöä isommat kisat: hyvin menneen kauden ansiosta Vihavainen on kutsuttu erityisgolfin maajoukkueeseen ulkopuolisena pelaajana. Tulevan syksyn haasteena ovat joukkueiden EM-kisat Espanjan Malagassa.

Sitä, miltä suunnalta pahin vastus Malagassa tulee, Vihavainen puntaroi vielä varovasti.
– Joka maalla on pari hyvää pelaajaa. Englannilla, Ranskalla ja Hollannilla on kyllä yleisesti kova taso.

 Harjattulassa Vihavaiselle SM-kullan maksoi toisen päivän vaisu esitys. Kaksikierroksisen kisan ensimmäisen osuuden jälkeen hän oli muutaman lyönnin johdossa. Taitepaikka oli reiällä 11, jonka jälkeen seuraavat kolme reikää menivät triplabogieksi eli kolme lyöntiä yli ihannetuloksen.
– Väsymys toi peliin paljon huolimattomuutta.
Osa pelistä toimi: hyvät lähestymiset paikkasivat huonoa väyläpeliä. 
– Kenttä oli loistavassa kunnossa, mutta luonteeltaan selvästi kosteampi ja hitaampi, erilainen mihin on Wiurilassa tottunut, Vihavainen miettii. 

Jaa artikkeli: