Skip to main content

Saloon ei ole mahtunut viime keskiviikon jälkeen kunnolla kuin yksi uutinen.
Microsoft ilmoitti aikeistaan lakkauttaa Salon tuotekehitysyksikkö, mikä tarkoittaa Saloon noin tuhannen työttömän lisäystä ja työttömyysprosentin nousua jopa kahteenkymmeneen. Tiedosta on puhuttu dramaattisimmillaan jopa kuoliniskuna Salolle. Tuskin se sitä on, vaikka hyvinvointi tietysti ei uusien irtisanomisten myötä lisäännykään.
Jos asiassa haluaa hirtehistä huumoria viljellä, voi vaikka todeta, että uutinen ei vaadi uuden opettelua. Työllistymisen eteen ovat esimerkiksi kaupunki, Yrityssalo ja te-toimi urakoineet valtavasti viime vuosina muutenkin. Oma osuutensa on ollut valtion toimilla, esimerkiksi Salon myönnetyillä rakennemuutosrahoilla. Nyt samaa uurastusta jatketaan vielä epämääräisen pituinen aika.
Eikä pitkien elektroniikka- ja it-perinteiden tarvitse Salossakaan katketa, jos vaan näiltä aloilta lähtee idulleen vielä uusia yrityksiä. Osaamisen määrä on kaupungissa on valtava. Joskus apu tulee ulkopuolelta kuten Turussa, missä pitkien perinteiden meriteollisuus lähti komeaan uuteen nousuun pontevan, ulkomaisen omistajan turvin.
Ponneton vitsailu tai toiveikas oljenkorsien varaan laskeminen eivät tietenkään tippaakaan lohduta niissä perheissä, joissa juuri nyt ollaan taloudellisesti koko lailla tyhjän päällä.
Kateeksi ei käy myöskään kaupungin taloudesta päättäviä: vasta, kun edellisen tilanteen mukaan sorvattu sopeutusohjelma saatiin hyväksytyksi ja talous oli saavuttamassa jollain aikataululla tasapainon, tulee eteen uusia säästöpaineita.

Jaa artikkeli: