Skip to main content

Veteraanikeräys on velan lyhennystä

Siinä he ovat runsaat 70 vuotta sitten Suomen kohtalonvuosina epävarma elämä edessään ja toisessa kuvassa sitten se 70 vuotta takanaan. Lähiaikoina voi postilaatikkoosi ilmestyä oheinen tilillepanolomake tai ovellesi sotaveteraanien tukihenkilö keräyslista kädessään. Mistä on kysymys?
Ei, kysymys ei ole kerjuusta. Sen verran meillä on oltava kunnioitusta itseämme ja omaa sivistystasoamme kohtaan, ettemme näe kerjäläisinä heitä, jotka ovat tehneet mahdolliseksi tämän hyvinvointimme ja sananvapautemme.
Ei, ei kysymys ole myöskään velanmaksusta. Emme me sentään pysty yhteen keräykseen osallistumalla maksamaan velkaamme heille, jotka vuosikausien ponnisteluilla niin sodassa kuin sen jälkeisessä jälleenrakennuksessakin antoivat meille mahdollisuuden kehittää maatamme ja myös itseämme tässä vapaassa maassa.
Kysymys on korkeintaan vähäisestä velan lyhennyksestä, tai paremminkin 70 vuoden aikana kertyneiden velankorkojen vähennyksestä. Tällä keräyksellä tarjoamme tilaisuuden jokaiselle mahdollisuuksiensa mukaan parantaa sotaveteraanien, veteraanien leskien ja puolisoiden elämän ehtoon laatua. Jotkut heistä toimivat vielä omaishoitajina läheisilleen, toiset ovat itse hoidettavia. Useimmat heistä haluavat elää omassa kodissaan, tutussa ympäristössään niin pitkään kuin mahdollista. Tätä tavoitetta pyrimme tukemaan järjestämällä heille siivous- ym. kodin- ja terveydenhoitoon liittyvää apua. Koko keräyksen tuotto käytetään näihin tarkoituksiin, siitä mitään vähentämättä.
Pienikin apu on apu. Aika käy vähiin. Haluatko olla mukana, mahdollisuuksiesi mukaan?

Olavi Alkio
Perniö-Särkisalon Sotaveteraanien tukijaoston puheenjohtaja

Jaa artikkeli: